Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejista Elvja Merzļikina labais sniegums pirmdien aizvadītajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē neglāba viņa pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets" komandu no septītā zaudējuma pēc kārtas.

"Blue Jackets" vienība ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1) mājās papildlaikā zaudēja Bostonas "Bruins" hokejistiem. Mājinieki ar septīto zaudējumu pēc kārtas turpina sezonas neveiksmīgāko sēriju, bet Bostonas vienība pēdējās 21 spēles laikā sakrājusi 17 panākumus.

Elvis Merzļikins laukuma saimnieku vārtos atvairīja 34 no 37 metieniem, bet trešo reizi šīs zaudējumu sērijas laikā piedzīvoja zaudējumu papildlaikā.

Pirmos vārtus mača piektajā minūtē mājinieku labā guva zviedrs Emils Bemstrems, kurš pretuzbrukumā ar precīzu metienu tuvajā stūrī pārsteidza tautieti Līnusu Ulmarku. Savukārt "Bruins" atbildēja ar diskutablu vārtu guvumu trešdaļas izskaņā. Breds Maršāns savā laukuma pusē izpildīja smagu spēka paņēmienu pret Endrjū Pīku, kurš palika uz ledus. Tas ļāva viesiem izvirzīt Džeiku Debrasku vienatnē pret Merzļikinu, panākot rezultātu 1:1.

Spēka paņēmiens ievērojami ietekmēja spēles turpinājumu. Jakubs Vorāčeks uzreiz pēc tam nopelnīja desmit minūšu sodu par tiesnešu kritizēšanu. "Blue Jackets" komanda arī nekautrējās spēlēt agresīvi pret Maršānu, kurš sadursmes ar Pīku piedzīvoja gan otrajā, gan trešajā periodā, "Blue Jackets" hokejistam abās situācijās nopelnot noraidījumus.

Otrā perioda vidusdaļā viesi arī panāca vadību (1:2), Kregam Smitam pārspējot Merzļikinu ar meistarīgu plaukstas metienu. Perioda pēdējā minūtē Zaks Verenskis gan izlīdzināja rezultātu, izmantojot iespēju pēc trāpīgas Vorāčeka piespēles no aizvārtes.

Trešajā periodā Merzļikins un Ulmarks palika nepārspēti, abiem vārtsargiem tiekot galā ar bīstamiem metieniem. Taču papildlaika otrajā minūtē vadzis lūza. "Blue Jackets" komanda kļūdījās savā zonā un atstāja Merzļikinu ar Verenski vienatnē pret trim pretiniekiem. Izcilo iespēju realizēja Debarsks, kurš guva otros vārtus spēlē.

"Bruins" komanda ar 93 punktiem 69 spēlēs pakāpusies uz piekto vietu Austrumu konference, bet "Blue Jackets" komanda ar 70 punktiem tikpat mačos ir desmitā. Kolumbusas hokejistus no "play-off" sliekšņa šķir 14 punkti. Abas komandas laukumā tikās arī sestdien, kad Bostonas klubs uzvarēja ar rezultātu 5:2.

"Blue Jackets" jau otrdien viesosies pie Filadelfijas "Flyers" vienības, kas atrodas 14. pozīcijā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!