Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien palika nepārspēts Šveices augstākās līgas (NLA) mačā, kamēr viņa pārstāvētā vicečempione "Lugano" guva graujošu uzvaru.

"Lugano" izbraukumā ar rezultātu 7:0 (3:0, 1:0, 3:0) uzvarēja latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvēto "Lausanne", kam tādējādi pārtrūkusi sešu uzvaru sērija.

Merzļikins šajā mačā atvairīja visus 16 metienus. Šosezon viņš 38 spēlēs vidēji savos vārtos ielaidis 2,42 ripas un kopumā atvairījis 91,95% metienus.

Tikmēr Ķēniņš otrdienas spēlē laukumā pavadītajās 15 minūtēs un 48 sekundēs veica vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -2. Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 44 spēlēs guvis deviņus vārtus un veicis 17 rezultatīvas piespēles

Citā mačā kārtējo zaudējumu piedzīvoja latviešu trenera Harija Vītoliņa vadītā "Davos", kas savu skatītāju priekšā ar 3:4 (1:2, 1:2, 1:0) atzina "Bern" pārākumu.

Viens no Vītoliņa palīgiem "Davos" komandā ir cits Latvijas speciālists Viktors Ignatjevs.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 95 punktiem 44 spēlēs ieņem "Bern". Trešā ar 74 punktiem 45 mačos ir "Lausanne", bet tālāk ar 73 punktiem 44 cīņās ir vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Riharda Melnalkšņa pārstāvētā Langnau "Tigers".

Tikmēr "Lugano" ar 66 punktiem 44 dueļos ir septītā, bet "Davos" hokejisti iekrājuši 37 punktus, kas tiem dod priekšpēdējo vietu 12 komandu konkurencē. Šai komandai būs jācīnās par vietas saglabāšanu NLA čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!