Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins pēc otrās "sausās" spēles pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionātā uzteica savus komandas biedrus Kolumbusas "Blue Jackets" komandā.

Jau vēstīts, ka Merzļikins atvairīja visus 34 pretinieku metienus, bet "Blue Jackets" ar 3:0 uzvarēja Bostonas "Bruins". Latvietis nevienus vārtus neielaida arī mačā pret Lasvegas "Golden Knights" un "sausā" ir jau 137 minūtes.

"Pret Lasvegasu izdevās pāris ļoti skaisti atvairīti metieni, bet šodien komanda spēlēja ļoti smagi. Viņi samazināja Bostonai iespējas gūt vārtus. Komanda izdarīja lielāku darbu nekā es. Šī ir komandas "sausā" spēle, nevis mana," pēc spēles Ziemeļamerikas žurnālistiem teica Merzļikins. "Viņi bloķēja metienus un paveica lielu darbu. Pēdējās spēlēs laukuma spēlētāji lieliski aizvirza pretiniekus prom no metiena pozīcijām."

Sezonas pirmajās spēlēs Merzļikins mēdza pazaudēt ripas un ielaist muļķīgus vārtus, bet tagad viņš uzsver, ka komunikācija ar laukuma spēlētājiem ir ievērojamāki labāka.

"Komunikācija ar laukuma spēlētājiem ir laba. Aizsargi man bieži saka, ko darīt ar ripu, es ar viņiem tik daudz nerunāju. Bija pāris momenti, kad es viņiem uzsaucu. Hokejs ir ātras spēle, nevar paredzēt, kas notiks," skaidroja Merzļikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!