Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins piektdien stāsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos, vienībai viesojoties pie Sentluisas "Blues", ziņo klubs.

Kolumbusas vienība 12 spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras, kā arī divreiz zaudējusi papildlaikā, kas tai dod 12 punktus un 11. vietu Austrumu konferencē. Savukārt piektdienas pretinieki "Blues" 13 spēlēs triumfējuši septiņos mačos un ieņem piekto vietu Rietumu konferencē.

Spēle sāksies sestdien, pulksten 2.00 pēc Latvijas laika. Stundu iepriekš laukumā dosies arī Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas viesosies pie Vašingtonas "Capitals". Abas komandas izcīnījušas pa deviņām uzvarām, bet mača uzvarētāja ieņems pirmo vietu NHL.

Merzļikins trīs aizvadītajās spēlēs vēl nav piedzīvojis pirmo uzvaru NHL. Latvijas izlases vārtsargs vidēji mačā ielaidis 3,86 ripas, kā arī atvairījis 89,1% metienu.

Hokejists trešdien pirmo reizi devās laukumā mājas spēlē, otrajā periodā aizstājot Jonasu Korpisalo, kurš bija ielaidis četrus no 12 metieniem. Merzļikins atvairīja visus 19 metienus, bet Kolumbusas vienība ar 1:4 piekāpās Edmontonas "Oilers" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!