Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" no fārmkluba atsaukusi Latvijas vārtsargu Elvi Merzļikinu, vēsta kluba paziņojums.

Jau vēstīts, ka otrdien "Blue Jackets" nosūtīja Merzļikinu uz Amerikas hokeja līgas (AHL) komandu Klīvlendas "Monsters", un latvietis aizvadītajā mačā pret Šarlotas "Checkers" atvairīja 28 no 29 pretinieku mestajām ripām un tika atzīts par spēles otro zvaigzni. Tā viņam bija pirmā uzvara šajā sezonā Ziemeļamerikā.

Pēc šīs spēles Merzļikins atkal atgriezīsies NHL kluba rīcībā, un trešdien tiks pieteikts mačam pret Filadelfijas "Flyers". Savukārt AHL klubā "Monsters" atgriezīsies cits latvietis Matīss Kivlenieks. Abu latviešu rokāde notiek jau otro reizi šosezon.

25 gadus vecais Merzļikins savā NHL debijas sezonā piedalījies sešos mačos, kuros palicis bez uzvarām, vidēji ielaidis 3,54 ripas un atvairījis 89,0% metienu. Šī bija otrā spēle, kuru viņš aizvadīja AHL. Iepriekš viņš atvairīja 28 no 30 metieniem un piedzīvoja zaudējumu.

Savukārt 23 gadus vecais Kivlenieks šosezon deviņās AHL spēlēs svinējis sešas uzvaras pamatlaikā, ielaidis 2,51 ripu un atvairījis 90,3% metienus. NHL viņš būs aiz "Blue Jackets" pirmā vārtsarga Jonasa Korpisalo muguras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!