Foto: F64

Aizsaulē 88 gadu vecumā devies bijušais hokejists, treneris un dažādu hokeja sacensību organizators Uldis Opits, kurš Latvijā tika dēvēts par hokeja vectēvu, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Jaunības gados Daugavpilī dzimušais Opits bija vārtsargs meistarkomandā Rīgas "Daugava". Hokeju viņš sāka spēlēt 1950. gadu vidū.

Pēc hokejista karjeras gandrīz 20 gadus strādāja par treneri Rīgas "Dinamo" hokeja skolā, vairākus gadus pavadot arī meistarkomandas treneru korpusā. Trenējis tādus izcilus Latvijas hokejistus kā Sandis Ozoliņš, Viktors Hatuļevs un Aigars Cipruss.

Deviņdesmito gadu sākumā Opits aizsāka arī Latvijas sieviešu hokeju un bijis arī Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris. Treneris valstsvienību vadījis vairākos Eiropas čempionātos hokejā, izlasei 1993. gadā triumfējot meistarsacīkšu B grupā, kas ļāva sasniegt elites divīziju.

Uldis Opits bija ievērojams hokeja organizators, sieviešu un veterānu hokeja Latvijā iniciators. Viņš uzsācis ne tikai Latvijas hokeja vecmeistaru sacensības, bet arī piedalījies pie amatieru hokeja kustības pirmsākumiem Latvijā. Bijušais vārtsargs cienījamā vecumā vēl pats spēlēja veterānu sacensībās, 77 gadu vecumā piedaloties pasaules čempionātā 45+ vecuma grupā, iepriekš rakstījusi LHF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!