Foto: Gata Pabērza kolāža

Ar aukstiem pirkstiem un slapjām pēdām pamazām klāt zogas rudens, kas ierasti nozīmē arī akcentu maiņu arī sportā – galvenā norises pārceļas tur, kur jumts. Tumsā arvien straujāk slīkstošie vakari daudziem rosina melanholiskas noskaņas, tāpēc svarīgi piestrādāt pie pozitīvo sajūtu brīžiem. Pāris tādus pagājušajā nedēļā centāmies sarūpēt arī mēs, MVP – īpaši jau ar stāstu par trakulīgo skaistuli Mūnreju. Bet – par visu pēc kārtas.

Piepildīt Matīsa sapni. Kristiāns Rubīns par olimpiādi, NHL un labākā drauga zaudējumu

Foto: Vladislavs Proškins/F64

Par nesen izcīnīto olimpisko ceļazīmi Latvijas hokeja izlases vadošajam aizsargam Kristiānam Rubīnam vienlaikus ir gan milzīgs prieks, gan skumjas. Jo lielo notikumu šoziem vairs nepiedzīvos Kristiāna labākais draugs – vārtsargs Matīss Kivlenieks. "Jūtos kā parādnieks. Mums visiem ir iespēja aizbraukt uz olimpiskajām spēlēm, bet viņam tādas vairs nav..." Gaidāmajā sezonā latviešu spēlētājs mēģinās iekarot savu vietu NHL komandā Toronto "Maple Leafs", sekojot drauga pēdās arī klubu karjerā.

Lasīt vairāk

Defekti, parādi un 'mūžīgā uguns' treneru istabās: jaunās ledus halles nedienas turpinās

Foto: F64

Jau tapšanas procesā jaunā hokeja halle "Daugavas" stadionā izraisīja ne mazums pretrunu, aizdomu un asu izteikumu, taču pēc pasaules čempionāta beigām, kad ugunsgrēki pēdējā brīdī šķietami tika nodzēsti, likstu nav kļuvis mazāk – pat pretēji. Būvnieks pazudis, defekti palikuši, parādi uzkrājušies, slidotgribētāji gaida pie durvīm... Vai tiešām kārtējā Rīgai nepieciešamā sporta būve noslīks paviršību un neizdarību purvā?

Lasīt vairāk

Huligāns ar lielu sirdi un 'mūža pensiju': nenotikušais olimpietis Mūnrejs

Foto: Mārtiņš Zilgalvis/F64

Tokijas olimpisko spēļu pārcelšana par gadu kādam bija svētība, citam – spriedums. Jo, kas bija iespējams 2020. gada vasarā, vairs nebija pa spēkam šogad. Kaut kur pa vidu šim jūklim bija arī viņš – Mūnrejs. Mēness stars. Zirgs, ar kuru kopā Kristaps Neretnieks aizpērn nopelnīja ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm – sacensībām, kam bija jākļūst par mūžā lielākajām viņiem abiem, taču kļuva tikai vienam. Mūnijs Tokijas spēles sagaidīja mājās, stallī...

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā atzīmējām jaunās NFL sezonas sākšanos, lūkojot noformulēt un izskaidrot šīs mūsu platuma grādos reti izprastās sporta spēles pielūgsmes iemeslus, kā arī pastāstījām neticamo stāstu par Luiju Zamperīni – amerikāņu skrējēju, kam Berlīnes olimpiskajās spēlēs roku paspiest ieradās pats fīrers, bet jau drīz Otrais pasaules karš sagādāja prātam neaptveramus pārdzīvojumus, liekot pavadīt 47 dienas okeānā starp haizivīm un nokļūt Japānas armijas nāves nometnē.

Kas gaidāms "MVP"

Šonedēļ pēc nelielas aizķeršanās nodosim vērtēšanai trešo "MVPersonība" video sarunu ar kādu ļoti daudzas un dažādas lielā sporta aizkulises pieredzējušu latvieti, liksim zem mikroskopa mirstošo (?) Latvijas šķēpmešanu, pieliksim punktu mūsu volejbolistu sekmīgajām gaitām uz Eiropas skatuves, no futbola apcirkņiem papildināsim iesākto Latvijas sporta X stundu sēriju, kā arī atzīmēsim kādu Latvijas sportā būtisku apaļu gadskārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!