Foto: AP/Scanpix

2020. gadā paredzētais Pasaules kausa turnīrs netiks rīkots, paziņojusi Nacionālā Hokeja līga (NHL).

Pēc ilgāka pārtraukuma Pasaules kausa izcīņa pirmoreiz notika 2016. gadā un bija paredzēts šo turnīru atkārtot ik pēc četriem gadiem.

"NHL un NHL Spēlētāju arodbiedrība (NHLPA) šodien Toronto aizvadīja vēl vienu produktīvu sanāksmi un puses savstarpēji vienojās, ka ir par vēlu plānot Pasaules kausa norisi uz 2020. gada rudeni, taču dialogs tiks turpināts, organizējot nākamo Pasaules kausu daudz plašānas vienošanās ietvaros, kas iekļaus ilgtermiņa starptautisku kalendāru," teikts NHL izplatītajā paziņojumā.

"Hokejisti koncentrējas uz izdevīgāka Pasaules kausa aizvadīšanas termiņa meklējumiem kontekstā ar starptautisko kalendāru. Līga un arodbiedrība apsprieda iespēju nākamo Pasaules kausa turnīru aizvadīt 2020. gada septembrī, taču nonāca pie kopēja slēdziena, ka tik liela mēroga pasākuma sarīkošanai vairs nepietiek laika. Ar nepacietību gaidām dialoga turpinājumu ar līgu," teikts NHLPA paziņojumā.

2016. gada turnīrā, kas izpelnījās plašu interesi no visām iesaistītajām pusēm, arī līdzjutējiem un medijiem, triumfēja Kanādas izlase, kas finālā uzvarēja Eiropas izlasi.

NHL Pasaules kausu rīko kā alternatīvu turnīru pasaules čempionātam, uzsverot, ka šajā turnīrā Ziemeļamerikā var piedalīties visi spēcīgākie pasaules hokejisti, kas spēlē NHL, jo pasaules čempionāta izlasēm bieži vien jāiztiek bez Ziemeļamerikā esošajiem spēlētājiem, kuriem pavasarī sezona vēl nav noslēgusies vai ir jāsaved kārtībā veselība.

Pasaules kauss ir atjaunots kādreizējais Kanādas kauss, kurā sacenšas astoņas komandas — ASV, Kanādas, Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas nacionālās izlases, kā arī Eiropas un Ziemeļamerikas izlase, kurā apvienoti kontinenta labākie U23 spēlētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!