Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) komisārs Gerijs Betmens ar ne pārāk lielu entuziasmu skatās uz 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kamēr 2022. gada Olimpiāde Pekinā viņam šķiet ļoti svarīga hokeja attīstībai globālā mērogā.

"Es negribu noniecināt Dienvidkoreju, taču tā tomēr nav Ķīna," aģentūrai AP izteicies Betmens. "Iespējas, ko sniegtu olimpiskās spēles Ķīnā, ir jāizanalizē ļoti rūpīgi. Tas var radīt lielas izaugsmes izredzes hokejam kopumā, ņemot vērā, kā Ķīnas valdība mēdz fokusēties uz sporta attīstību."

Runājot par Pasaules kausa atjaunošanu, kas tika aizvadīts pirmo reizi pēc 2004. gada, Betmens norādīja, ka šā turnīra rīkošana neietekmēs NHL spēlētāju piedalīšanos Phjončhanas spēlēs. "Nedomāju, ka tas viens otru iespaidos," norāda Betmens.

NHL spēlētāju piedalīšanās olimpiskajās spēlēs allaž ir nopietns diskusiju temats ASV un Kanādā kopš 1998. gada, kad pirmo reizi Olimpiādē atļāva piedalīties NHL profesionāļiem. Klubu vadītāji joprojām uzskata, ka NHL čempionāta apturēšana un divām nedēļām un traumu risks ir tā vērts, bet Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) vadība tam strikti nepiekrīt.

"Ja gribam globālu attīstību, ir jāpieņem, ka ik pēc četriem gadiem kāds no taviem labākajiem spēlētājiem tiks savainots," saka IIHF prezidents Renē Fāzels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!