Foto: AFP/Scanpix

Šosezon koledžu sportā spēlējošais latviešu aizsargs Kristofers Bindulis oficiāli noslēdzis trīs gadu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) pašreizējo kopvērtējuma līderi Vašingtonas "Capitals".

Par gaidāmo līgumu jau iepriekš vēstīja Ziemeļamerikas žurnālisti, bet tagad tas apstiprināts oficiāli. Vienošanās stāsies spēkā no nākamās sezonas, bet profesionāļa karjeru viņš varētu uzsākt jau šosezon, uz pārbaudes laiku pievienojoties Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībai Hēršijas "Bears".

Patlaban 21 gadu vecais Bindulis aizvadīja debijas sezonu Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, kur pārstāvēja Augšezera Universitātes komandu "Lakers", šosezon 28 spēlēs gūstot vienus vārtus un veicot 11 rezultatīvas piespēles.

Pērnajā vasarā Bindulis piedalījās "Capitals" attīstības nometnē. Savukārt iepriekšējo sezonu viņš aizvadīja Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) vienībā Astonas "Rebels", kur bija komandas kapteinis. Aizsargs 57 spēlēs guva desmit vārtus un veica 36 rezultatīvas piespēles, ar 46 punktiem būdams ceturtais rezultatīvākais spēlētājs komandā.

Sezonas beigās NAHL 22 komandu galveno treneru balsojumā Bindulis tika iekļauts līgas sezonas simboliskajā pieciniekā. Tāpat latvietis kļuva par Austrumu divīzijas labāko spēlētāju un aizsargu, šādus apbalvojumus saņemot arī savā komandā.

Karjeras ievadā viņš spēlēja Rīgas "Dinamo" sistēmā, bet uz ASV devās 2013. gadā, tomēr netika izraudzīts NHL draftā.

Bindulis pārstāvēja arī Latvijas U-18 un U-20 izlasi, bet pieaugušo valstsvienībā viņš nav debitējis.

Šosezon no Latvijas hokejistiem NHL spēlējis vienīgi uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš ir stabila Bufalo "Sabres" vienības vērtība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!