Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Lasvegasas "Golden Knights" maiņu darījumu pēdējā dienā ieguvusi tiesības uz latvieti Mārtiņu Dzierkalu, kurš šo sezonu aizvada Somijas čempionātā.

2015. gada NHL draftā Dzierkalu ar 68. numuru draftēja Toronto "Maple Leafs". Viņam kluba sistēmā karjera īsti neizdevās – fārmklubā Amerikas hokeja līgās (AHL) latvietis nospēlēja tikai četras spēles un tika nosūtīts uz Austrumu krasta hokeja līgu (ECHL). Tur viņam Orlando "Solar Bears" sastāvā 51 spēlē 15 gūti vārti un 21 rezultatīva piespēle. Pēc tam Dzierkals sezonu nospēlēja Rīgas "Dinamo" sastāvā, 42 spēlēs gūstot piecus vārtus un izdarot astoņas piespēles, bet šajā sezonā viņš pārstāv Somijas klubu "Jukurit" (31 spēlē trīs vārti un septiņas piespēles).

Pirmdien NHL noslēdzās maiņu darījumu termiņš. Trīs komandu maiņas darījumā "Maple Leafs" tiesības uz Dzierkalu sākotnēji aizmainīja uz Čikāgas "Blackhawks, kas pēc tam tās aizmainīja uz "Golden Knights".

Ar Dzierkalu Lasvegas komanda ieguva vārtsargu Robinu Leneru, "Maple Leafs" ieguva piektās kārtas drafta izvēli, bet "Blakhawks" ieguva vārtsargu Malkomu Subanu, tiesības uz aizsargu Staņislavu Deminu un drafta otrās kārtas izvēli.

Savukārt Otavas "Senators", kuras sistēmā spēlē latvietis Rūdolfs Balcers, aizmainīja trīs uzbrucējus – Žanu Gabrielu Pažo, Vladislavu Nemestņikovu un Taileru Enisu. Pēc šiem darījumiem "Senators" īpašumā bija 13 drafta izvēles nākamajos divos NHL draftos. Līdz ar to klubs pievērsies sastāva pārbūvei.

Pažo nonāca Ņujorkas "Islanders", Namestņikovs sezonas turpinājumā spēlēs Kolorado "Avalanche", bet Tailers Eniss pievienojās Edmontonas "Oilers".

Pēc šiem darījumiem Rūdolfam Balceram varētu būt iespēja iegūt lielāku spēles laiku NHL klubā. Līdz šim sezonas lielāko daļu viņš spēlējis Amerikas hokeja līgā (AHL), kur 33 spēlēs guvis 16 vārtus un izdarījis 20 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!