Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" no galvenā trenera amata atlaidusi Ralfu Krīgeru, paziņojusi komanda.

"Sabres" šajā sezonā ir vājākā NHL komanda, kas 28 spēlēs izcīnījusi tikai 16 punktus. Komanda šobrīd piedzīvojusi 12 zaudējumus pēc kārtas.

Krīgers "Sabres" komandu vadīja kopš 2019./2020. gada sezonas sākuma, un viņa vadībā komanda izcīnīja 36 uzvaras, 49 reizes zaudēja pamatlaikā, bet 12 reizes – pagarinājumā.

Par Krīgera vietas izpildītāju kļūs Dons Granato, kurš bija Krīgera asistents.

Krīgers bija 19. "Sabres" galvenais treneris. Vācu speciālists pirms tam NHL strādāja 2012./13.gada sezonā, kad vadīja "Oilers" vienību. Togad līgā bija lokauts, un komandas aizvadīja vien 48 spēles. Pirms tam viņš divus gadus šajā vienībā pildīja trenera asistenta lomu. 13 gadus viņš pavadīja pie Šveices izlases stūres, un šajā laikā 12 pasaules čempionātos viņa valstsvienība ne reizi nebija zemāk par devīto vietu. Tāpat viņš 2014.gada Soču Olimpiādē bija Kanādas hokeja izlases konsultants, spējot izcīnīt zelta medaļas. Savukārt 2016.gadā viņš vadīja Eiropas komandu Pasaules kausā, kurā vienība izcīnīja otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!