Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans uzrādījis savus izglītības dokumentus un ar tiem viss ir kārtībā, izteicies Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā publiskajā telpā izskanēja informācija, ka Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta pārvalde vēstulē esot aizliegusi izlases vārtsargu trenerim Artūram Irbem maksāt algu kā trenerim, jo viņam neesot trenera licences un atbilstošas izglītības.

Tagad publiskajā telpā nokļuvusi informācija, ka šo vēstuli patiesībā sūtījusi Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP), atsaucoties uz trīspusēju ar LHF un IZM noslēgtu līgumu.

"Noslēgtajā trīspusējā līgumā (..) teikts, ka federācija drīkst maksāt darba atalgojumu tikai tiem treneriem, kuri ir sertificēti," rakstīts LSFP grāmatvedes Birutas Puriņas izsūtītajā vēstulē LHF. "Jūs iepriekšējos mēnešos esat izmaksājuši algu treneriem Artūram Irbem un Džonam Nolanam, kuri neatbilst šiem noteikumiem."

Gorbunovs apstiprināja, ka ar Džonu Nolanu ir domāts izlases galvenais treneris Teds Nolans, kura oficiālais vārds un uzvārds ir Teodors Džons Nolans.

"Viņam šajā jautājumā viss ir kārtībā. Treneris uzrādījis gan savu CV, gan izglītības dokumentus," teica Gorbunovs, uzsverot, ka LSFP grāmatvedībā ieviesusies kļūda.

Tāpat izskanējusi informācija, ka LHF nesertificētiem treneriem nedrīkst maksāt no sava budžeta, bet drīkst šādiem mērķiem piesaistīt sponsoru naudu.

Iepriekš LHF prezidents Kirovs Lipmans bija izteicies, ka drīzumā plāno tikties ar Irbi, kurš pauda vēlmi atkāpties no darba izlasē. Tomēr Gorbunovs trešdien nezināja teikt, vai tikšanās ir notikusi un vai "Irbes jautājumā" ir kādi jaunumi.

Irbe Latvijas izlases treneru korpusā sāka strādāt šī gada aprīlī, kopā ar kanādiešu speciālistu Tomu Kūlenu kļūstot par valstsvienības galvenā trenera Teda Nolana palīgu. Leģendārais vārtsargs Latvijas izlasei palīdzēja arī aizvadītajā pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!