Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Floridas "Panthers" ceturtdien savu pirmo uzvaru Stenlija kausa izcīņā svinēja papildlaikā.

"Panthers" viesos ar rezultātu 6:5 (2:0, 1:5, 2:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja Tampabejas "Lightning" un sērijā līdz četrām uzvarām ir iedzinējos ar 1-2.

Aptuveni trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Gustavs Forslings iemeta Floridas kluba piektos vārtus, bet papildlaika sestajā minūtē uzvaras metienu izpildīja Raiens Lombergs.

Vārtus un rezultatīvu piespēli Floridas komandā iekrāja Alekss Venbergs, Patriks Hornkvists, Radko Gudass un Forslings, bet trīs rezultatīvas piespēles Džonatanam Huberdo. "Lightning" rindās Viktoram Hedmanam trīs piespēles, taču 1+1 Breidena Pointa un Aleksa Kilorna rēķinā.

Rietumu divīzijas pusfinālā Vegasas "Golden Knights" viesos ar 5:2 (0:2, 3:0, 2:0) uzvarēja Minesotas "Wild" un sērijā ieguva vadību 2-1.

Marks Stouns uzvaru kaldināja ar diviem vārtiem, 1+1 Railijam Smitam un Viljamam Karlsonam, taču divas piespēles nopelnīja Niks Holdens. "Wild" komandā vārti Raienam Hartmenam un Joelam Ēriksonam Ekam.

Tikmēr Ziemeļu divīzijas pusfināla pirmajā spēlē Monreālas "Canadiens" ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) uzvarēja Toronto "Maple Leafs" un sērijā izvirzījās vadībā ar 1-0.

Nepilnas desmit minūtes līdz pirmā perioda beigām pēc spēka paņēmiena sadursmē ar "Canadiens" vārtsargu cieta "Maple Leafs" kapteinis Džons Tavaress. Uzbrucēju vēlāk no ledus noveda uz nestuvēm.

Vārtus uzvarētāju labā guva Džošs Andersons un Pols Bairons, bet Toronto komandā izcēlās Viljamss Nīlanders.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā NHL komanda Pitsburgas "Penguins" ceturtdien izcīnīja uzvaru trešajā "play-off" spēlē pret Ņujorkas "Islanders".

"Penguins" viesos ar 5:4 (1:0, 2:1, 2:3) uzvarēja Ņujorkas "Islanders" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca vadību 2-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!