Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ar zaudējumu iesākusi latvieša Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas savā laukumā ar rezultātu 1:5 (0:0, 1:3, 0:2) kapitulēja Bostonas "Bruins".

Balinskis joprojām ir "Panthers" komandas rīcībā, tomēr viņš palika ārpus pieteikuma spēlei. Latvietis Stenlija kausa izcīņā laukumā vēl nav devies.

Spēles 32. minūtē "Panthers" komanda izvirzījās vadībā, kad Metjū Tkačuks izpildīja ļoti precīzu delnas metienu. Tie vēlāk izrādījās vienīgie mājinieku vārti, lai arī metieni pa pretinieku vārtiem tika izdarīti diezgan daudz.

"Bruins" nākamo septiņu minūšu laikā guva trīs vārtus, precīzi metot Morganam Gīkijam, Meisonam Lorejam un Brendonam Karlo. Spēles trešajā trešdaļa Bostonas komandai vārtus guva arī Džastins Brazo un Džeiks Debrasks, kurš raidīja ripu tukšos vārtos.

"Bruins" vārtsargs Džeremijs Sveimans atvairīja 38 no 39 "Panthers" spēlētāju metieniem. Savukārt otros vārtos Sergejs Bobrovskis tika galā ar 24 no 28 metieniem.

NHL Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ceturtdien pulksten 5. no rīta pēc Latvijas laika sāks arī Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas spēkosies ar Edmontonas "Oilers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!