Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmdien Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pārtrūka Anaheimas "Ducks" uzbrucēja Troja Terija 16 maču sērija ar gūtiem punktiem, viņa komandai viesos ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) atzīstot Nešvilas "Predators" pārākumu.

Terija 16 maču rezultativitātes sērija ir otra garākā šosezon - jau 17 mačos pēc kārtas vismaz pie viena punkta ir ticis Konors Makdeivids no Edmontonas "Oilers".

"Tas [punktu sērija] nebija tas, par ko domātu esot laukumā," pēc iespaidīgās sērijas pārtrūkšanas teica Terijs. "Pat nezinu. Jūtos gandrīz vai atvieglots. Tam bija jābeidzas kādā brīdī."

Terijam trīs minūtes pirms pamatlaika beigām bija iespēja gūt vārtus un pagarināt savu sēriju, taču viņa raidītā ripa trāpīja pa vārtu stabu.

Uzvarētāju rindās pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei Raiena Džohansena un Jakova Treņina kontā, bet vēl vienu ripu pretinieku vārtos nogādāja Mīkaels Granlunds. "Ducks" sastāvā precīzi bija Džeimijs Draizdeils un Rikards Rakels.

Terijs iepriekšējos 16 mačos kopumā tika pie 22 punktiem, gūdams 12 vārtus un desmit reizes rezultatīvi piespēlējot partneriem. Viņa 16 spēļu sērija ar gūtiem punktiem ir trešā garākā "Ducks" vēsturē.

Komandas rekords - 19 spēles pēc kārtas ar rezultativitātes punktiem - kopš 2009./2010.gada sezonas pieder Korijam Perijam, bet 17 mačos pēc kārtas 1998/1999.gada sezonā ar punktiem izcēlās leģendārais Tēmu Selanne.

NHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Ducks" ar 23 punktiem 19 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Predators" ar 21 punktu 18 mačos ir astotie.

Šosezon NHL komandas aizvadīs 82 spēles regulārajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!