Foto: AFP/Scanpix/LETA
Slovākija pievienojusies vairākām hokeja valstsvienībām, kas savās rindās neiekļaus agresorvalstī Krievijā spēlējošos hokejistus, vēsta "sport.sk".

Pagājušā gada rudenī Slovākijas Hokeja federācija (SHF) lēma, ka valstsvienībā iekļaus Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošos hokejistus, bet tagad lēmums mainīts.

"Pēdējās nedēļās mums bija vairākas sarunas ar KHL spēlētājiem. Viņi vienmēr ar prieku un lepnumu pārstāvējuši mūsu valsti. Šobrīd viņu sniegums ļautu cīnīties par dalību komandā pasaules čempionātā. Sarunās gan vienojāmies, ka būs labāk, ja neaicināsim KHL hokejistus, lai nodrošinātu mierīgu sagatavošanās gaitu," sacījis viens no Slovākijas komandas treneriem un menedžeris Pīters Frūhaufs.

Tādējādi Slovākija pievienojusies Latvijai, Čehijai, Somijai un Zviedrijai, kuras jau paziņojušas par KHL hokejistu neizsaukšanu uz valstsvienību. Šosezon KHL spēlēja slovāku vārtsargi Adams Huska un Patriks Ribars, aizsargi Mihals Čajkovskis un Kristians Jarošs, kā arī uzbrucēji Adams Liška, Mihals Krištofs un Tomāšs Jurčo. KHL spēlēja arī vārtsargs Jūliuss Hudačeks, kurš gan jau beidzis izlases karjeru.

2023. gada pasaules čempionāts maijā risināsies Rīgā un Tamperē. Slovākija ir viena no Latvijas pretiniecēm un spēlēs Rīgas grupā, kurā vēl ir Čehija, Kanāda, Kazahstāna, Šveice, Norvēģija un Slovēnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!