Foto: "Optibet" Hokeja līga
Rīgas "Prizma" sestdien elektrēnos svinēja uzvaru "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā, bet "Daugavpils Ledus sporta skola"/"Dinaburga" (DLSS/"Dinaburga") cieta zaudējumu Daugavpilī, četrus no pieciem mājinieku vārtiem gūstot Vadimam Vabiščevičam.

"Prizma" izbraukuma spēlē pieveica Elektrēnu "Energija" ar 5:1 (1:0, 2:1, 2:0).

Artjoms Redko mājinieku labā vienīgos vārtus guva 31.minūtē, kad rezultāts jau bija 0:3.

Rīdziniekiem divus vārtus guva Kristaps Riekstiņš, pa vieniem – Ņikita Ļaščenko, Gastons Georgs Grundmanis un Kristaps Millers.

Par labākajiem spēlētājiem komandās tika atzīti Redko un "Prizma" vārtsargs Janis Auzinš, kurš atvairīja 23 mājinieku metienus.

Riekstiņš sakrāja trīs (2+1) rezultativitātes punktus, bet Haralds Štrombergs - divas rezultatīvas piespēles.

Otrā spēlē DLSS/"Dinaburga" savā laukumā cieta pamatīgu sagrāvi, ar 5:13 (2:6, 1:6, 2:1) piekāpjoties Kauņas "City".

Daugavpils komanda pirmos vārtus guva vien tad, kad Aurims Gaidausks 16.minūtē mazākumā bija panācis 6:0.

Tad ar diviem vārtiem, pirmos gūstot vairākumā, atbildēja Vabiščevičs, kurš guva arī komandas trešos un ceturtos vārtus, piektos viesu vārtos raidot Artūram Užulim.

Vabiščevičs, kurš ar rezultatīvu piespēli piedalījās aŗi piekto vārtu gūšanā, arī tika atzīts par labāko mājinieku rindās, bet viesiem šādu godu izpelnījās aizsargs Jauņus Jasinevičs, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Mājiniekiem divas rezultatīvas piespēles sakrāja Maksims Galilejevs.

Viesiem septiņus (3+4) rezultativitātes punktus sakrāja Povils Verenis, pa četriem - Aivars Bendžus (3+1) un Deniss Kuzminovs (2+2), bet divus vārtus guva arī Luks Žukausks.

Tabulas galvgalī ar 24 punktiem 12 mačos atrodas "Mogo"/LSPA komanda, 23 punkti 13 cīņās ir Rīgas "Dinamo", bet 19 punkti 11 spēlēs - "Zemgale"/LLU komandai. 11 mačos 11 punktus guvusi Hokeja skola "Rīga", bet astoņus - Rīgas "Prizma". Desmit mačos septiņi punkti ir Viļņas "Hockey Punks" un Kauņas "City". Četri punkti deviņās cīņās ir Elektrēnu "Energija", bet divi punkti 11 spēlēs - "Daugavpils Ledus Sporta Skola"/"Dinaburga".

Šosezon līgā spēlēs deviņas komandas - sešas no Latvijas un trīs no Lietuvas.

2021./2022.gada sezonā savu pirmo Latvijas čempionu titulu izcīnīja Jelgavas "Zemgale"/LLU, sērijā ar 4-0 pieveicot līdzšinējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!