Foto: DELFI
"Prizmas" komanda Latvijas hokeja virslīgas spēlē otrdien ar rezultātu 14:3 (5:2, 5:0, 4:1) droši uzvarēja "Pārdaugavas" vienību.

Uzvarētājiem ar trim vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Krists Apsītis, pa diviem vārtiem iemeta Vitālijs Hvorostiņins un Livars Lāns, bet Kristiāna Zelta kontā bija vieni vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Pārdaugavai" rezultatīvākais ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli bija Ņikita Zantmans.

Abas komandas ir sporta skolas "Pārdaugava" pārstāves.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 40 punktiem 17 spēlēs atrodas "Zemgale"/LLU, kam sešus punktus zaudē 15 cīņas aizvadījušie Ogres "Kurbada" hokejisti. Savukārt "Mogo" komanda iekrājusi 33 punktus.

Ceturtā ar 21 punktu ir čempione "Liepāja", kurai vairs tikai punktu zaudē "Prizma". Sesto vietu ar 17 punktiem ieņem "Rīga", bet "Pārdaugava" 15 cīņu laikā pie punktiem nav tikusi.

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas.

Šogad virslīgu atstājusi pagājušās sezonas pastarīte "Rīga 99"/"Tukums", bet augstāko komandu sabiedrībā atkal ar divām komandām spēlē sporta skola "Pārdaugava".

Čempiona titulu kā mērķi šogad izvirzīja "Kurbads" un "Mogo", bet pagājušās sezonas spēcīgākā vienība "Liepāja" vēlas cīnīties par labāko trijnieku.

Pateicoties "Optibet" atbalstam, šogad atkal risināsies Latvijas kausa izcīņa hokejā un Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā "trīs pret trīs", bet Zvaigžņu spēle 26.decembrī notiks Liepājā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!