Foto: AFP/Scanix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Austrumu konferences finālsērija trešdien iesākās ar Ņujorkas "Rangers" uzvaru savā laukumā, ar rezultātu 6:2 (1:1, 3:1, 2:0) sagraujot Tampabejas "Lightning".

"Rangers" pirmo reizi šajās izslēgšanas spēlēs sēriju sāka ar uzvaru, bet konferences finālsēriju tā sasniedza, abās iepriekšējās kārtās uzvarot septiņās spēlēs.

Spēles pirmie vārti tika gūti jau otrajā minūtē, kad Mika Zībānežads laukuma labajā malā apsteidza aizsargu un precīzi piespēlēja Krisam Kraideram, kurš neviena nepiesegts izdarīja precīzu metienu Andreja Vasiļevska sargātajos vārtos. Sešas minūtes vēlāk "Lightning" hokejisti noturēja ripu uzbrukuma zonā, un Stīvens Stemkoss no distances izdarīja precīzu metienu vārtu tālajā augšējā stūrī.

Otrās trešdaļas astotajā minūtē Frenks Vatrano atguva vadību "Rangers" hokejistiem, kad pēc ne pārāk veiklas ieiešanas uzbrukumā zonā viņam atbrīvojās vieta, lai precīzi mestu Igora Šestjorkina sargātajos vārtos. "Lightning" hokejisti vēlreiz nepalika atbildi parādā, un Ondržejs Palāts tika pie vārtsarga atvairītās ripas un ar nūjas neērto pusi raidīja to vārtos.

Mačs turpinājās "Rangers" komandas zīmē, un nākamos divus vārtus guva Filips Hitils, kurš 31. minūtē bija precīzs no vārtu priekšas pēc Kāpo Kako piespēles, bet piecas minūtes vēlāk viņš no labā iemetienu apļa raidīja ripu vārtos, neapturot ripu.

Trešajā trešdaļā Ņujorkas komandas līdzjutējus iepriecināja arī Artēmijs Panarins un Zībānežads.

Šestjorkins šajā mačā atvairīja 37 no 39 metieniem, bet Vasiļevskim izdevās tikt galā ar 28 no 34 metieniem.

Jau vēstīts, ka Rietumu konferences finālsēriju ar uzvaru sāka Kolorado "Avalanche", kas arī droši pieveica Edmontonas "Oilers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!