Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sērijas piektdien ar uzvarām iesāka Ņujorkas "Rangers" un Čikāgas "Blackhawks" komandas.

Austrumu konferences pusfināla sērijas pirmajā mačā "Rangers" ar rezultātu 3:2 (2:0, 0:2, 0:0, 1:0) izbraukumā pagarinājumā pieveica Pitsburgas "Penguins".

Uzvaras vārtus pagarinājuma ceturtajā minūtē guva Deriks Brasārds, bet "Rangers" vārtsargs Henriks Lundkvists atvairīja 34 no 36 pretinieku raidījumiem.

Kā ziņots, otru Austrumu konferences sēriju ceturtdien ar uzvaru iesāka Monreālas "Canadiens" vienība, kas otrajā pagarinājumā ar 4:3 uzveica pagājušās sezonas sacensību finālistus Bostonas "Bruins".

Tikmēr Rietumu konferences pusfināla sēriju ar pārliecinošāku panākumu iesāka pagājušās sezonas čempionvienība "Blackhawks", kas ar 5:2 (1:0, 1:0, 3:2) savā laukumā pārspēja Minesotas "Wild". Gūstot divus vārtus pēc kārtas, trešās ceturtdaļas ievadā "Wild" panāca izlīdzinājumu 2:2, tomēr pēdējās 12 minūtēs mājinieki guva trīs bezatbildes vārtus, svinot uzvaru.

Pa diviem vārtiem "Blackhawks" rindās guva Patriks Keins un Braiens Bikels, bet Marians Hosa atzīmējās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Otra Rietumu konferences sērija starp Anaheimas "Ducks" un Losandželosas "Kings" komandām sāksies sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!