Foto: DELFI

Jauniešu hokeja komanda "Rīga" sestdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā pēcspēles metienos ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1) zaudēja Pekinas "Kuņluņ Red Star Junior" vienībai, kas savas mājas spēles aizvada Latvijas galvaspilsētā.

"Volvo" sporta centra ledus hallē notikušajā mačā rīdzinieki bija viesu statusā, MHL regulārajā čempionātā piedzīvojot sesto zaudējumu pēc kārtas.

"Rīgas" komandā abus vārtus guva aizsargs Pauls Svars, kurš ir iekļauts Latvijas izlases sastāvā startam Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā Francijā, kas notiks nākamajā nedēļā.

Viņš spēles astotajā minūtē pēc Artūra Homjakova un Juliāna Misjus piespēlēm atklāja rezultātu, taču pretinieki pirmā perioda pēdējā sekundē panāca izlīdzinājumu, precīzi metot Dmitrijam Darčovam.

Otrā perioda trešajā minūtē Svars vēlreiz vadībā izvirzīja Latvijas klubu, bet pretinieku vienība atkal trešdaļas pēdējā minūtē otro reizi atjaunoja neizšķirti, izceļoties Artjomam Kokšarovam.

Noslēdzošajā trešdaļā un papildlaikā rezultāts nemainījās, savukārt "bullīšu" sērijā, kurā bija nepieciešamas sešas sērijas, Ķīnas kluba spēlētājs Pāvels Krutijs divas reizes pārspēja "Rīgas" vārtsargu Jāni Vori, kamēr Latvijas komandā precīzs bija tikai Daniels Bērziņš.

"Rīga" piedzīvoja sesto neveiksmi pēc kārtas, kamēr "Kuņluņ Red Star Junior" izcīnīja ceturto panākumu pēdējos piecos mačos.

Šonedēļ tika ziņots, ka Ķīnas komandai pievienojies jaunais Latvijas hokeja uzbrucējs Viktors Jašunovs, taču viņš sestdien laukumā nedevās.

Kā ziņots, Ķīnas jauno spēlētāju klubs, kurā par ģenerāldirektoru strādā latvietis Raitis Pilsētnieks, šosezon debitē MHL čempionātā, mājas spēles aizvadot "Volvo" sporta centra ledus hallē, Rīgā. Jaunatnes komandas menedžeris ir Renārs Freibergs, kura brālis ir hokejists Ralfs Freibergs. Tiesa, Ķīnas hokejistiem šajā komandā nav noteicošā loma, jo, piemēram, sestdien laukumā devās tikai seši ķīnieši, kamēr pārējie bija Krievijas, Somijas, Čehijas, Kanādas, Baltkrievijas, Igaunijas un Lietuvas jaunie talanti.

Tikmēr "Rīga" savas mājas spēles aizvada "Inbox.lv" ledus hallē, Piņķos.

Abas komandas svētdien tiksies atkārtoti.

"Rīgas" komanda sezonu sāka ar trim panākumiem pēc kārtas, bet tad sekoja 13 maču neveiksmju sērija, kurā tikai trīs reizes izdevās iemest divus vārtus spēlē, bet pārējos dueļos mazāk. Pēc tam sekoja trīs uzvaras četros mačos, taču tagad atkal ir ieilgusi zaudējumu sērija.

"Rīga" ar 21 punktu 29 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem pirmspēdējo pozīciju 17 komandu vidū, bet "Kuņluņ Red Star Junior" ar 34 punktiem 27 mačos ir astotā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011. gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 33 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6. martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15. vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!