Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionalās hokeja līgas (NHL) jaunās sezonas pirmajās spēlēs savu klubu rindās nedevās neviens latvietis, bet viņu pārstāvētie klubi cīnījās ar mainīgām sekmēm.

Pie uzvaras sezonas sākumā tika Sanhosē "Sharks", kas šonedēļ neaizsargāto spēlētāju sarakstā izvēlējās Rudolfu Balceru. "Sharks" pamatlaika pēdējās četrās minūtēs nenosargāja pārsvaru pār Arizonas "Coyotes", bet beigās uzvaru "haizivis" guva pēcspēles metienos ar 4:3 (2:0, 0:1, 1:2, 0:0, 1:0).

Balcers pēc atgriešanās "Sharks" klubā no Otavas "Senators" šobrīd ir savdabīgā statusā – spēlētājs, kurš nav sastāvā. Kā norāda "Sharks", Latvijas izlases uzbrucējam problēmas ar pārcelšanos no Kanādas galvaspilsētas uz Sanhosē. Balceram neesot iebraukšanas vīza ASV, jo Kanādas komandas šajā sezonā pagaidām neceļo uz ASV Covid-19 pandēmijas dēļ. Nav arī skaidrs, kā Balcers šķērsos Kanādas-ASV robežu, jo tā ir slēgta, bet pēc iebraukšanas ASV viņam būs vēl jāiziet visas karantīnas procedūras, ko pieprasa sanitārais protokols.

Nespēlējot Balceram, "Sharks" pirmajā periodā ar 2:0 izvirzīja čehu uzbrucējs Tomašs Hertls. Otrajā periodā vairākumā Konors Garlands vienus vārtus atguva, bet trešā perioda vidū Evanders Keins atjaunoja "haizivīm" divu vārtu pārsvaru.

Vēl četras minūtes pirms pamatlaika beigām "Sharks" bija vadībā ar 3:1, bet trīs ar pusi minūtes pirms trešā perioda beigām Kleitons Kellers samazināja rezultāta starpību. Dramatiskā izskaņā "Coyotes" neizšķirtu panāca četras sekundes pirms pamatlaika beigām, kad vārtu priekšā precīzs bija Fils Kesels.

"Sharks" pie uzvaras gan tika sezonas pirmajā spēlē, to gūstot pēcspēles metienos. "Bullīšos" Sanhosē komanda uzvarēja ar 2:1, bet izšķirošo izgājienu realizēja Logans Kutūrs.

Tikmēr Kolumbusas "Blue Jackets" ar Elvi Merzļikinu rezervē ar 1:3 piekāpās Našvilas "Predators". "Blue Jackets" vārtus sargāja Jonas Korpisalo, kurš atvairīja 32 no 34 pretinieku metieniem.

Pirmā perioda vidū Būns Dženers guva "Blue Jackets" pirmos vārtus sezonā, kas pagaidām ir arī vienīgie Kolumbusas komandai. Otrajā periodā Luks Kanins izlīdzināja rezutātu, bet uzvaras vārtus trešā perioda sākumā "Predators" labā guva Filips Forsbergs. Spēles priekšpēdējā minūtē Kalle Jarnkroks ripu raidīja tukšos "Blue Jackets" vārtos, pieliekot punktu "Predators" uzvarai – 3:1.

Vēl vienā mačā Bufalo "Sabres" bez savainotā Zemgus Girgensona spraigā cīņā ar 4:6 piekāpās Vašingtonas "Capitals", sesto ripu ielaižot jau tukšos vārtos.

"Capitals" labā vārtus guva Niklass Bekstrēms, Tīdžjes Ošī, Džons Karlsons, Brendens Dilons, Jakubs Vrna un Garnets Hetevejs. "Sabres" rindās precīzi bija Teilors Hols, Tobiass Rīders, Džeiks Makeibs un Viktors Olofsons.

Jāizceļ fakts, ka abas komandas pa vienam golam guva trešā perioda sākumā 46. sekunžu laikā. Sākumā Makeibs samazināja rezultāta starpību līdz 3:4, bet pēc 26 sekundēm rupju "Sabres" hokejistu kļūdu savu vārtu priekšā izmantoja Vraba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!