Foto: AFP/Scanpix
Pitsburgas "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs atzīts par Nacionālās Hokeja līgas (NHL) decembra labāko spēlētāju, otrās un trešās mēneša zvaigznes statusā – Vankūveras "Canucks" vārtsargs Roberto Longo un Detroitas "Red Wings" aizsargs Niklass Lindstrēms.

Krosbijs par mēneša labāko NHL spēlētāju nosaukts otru mēnesi pēc kārtas. 13 decembra spēlēs viņš sakrājis 24 punktus (14 vārti un 10 piespēles), kas ir labākais rādītājs līgā. Krosbijam izdevās gūt rezultativitātes punktus 22 spēlēs pēc kārtas, kas ir garākā panākumu sērija pēc Matsa Sundina, kurš to paveica 30 spēles pēc kārtas.

Vankūveras "Canucks" un Kanādas izlases vārtsargs Roberts Longo decembrī nodrošināja savai komandai astoņas uzvaras, un sasniedza savā karjerā 53. "sauso" spēli. Mēnesi vārtsargs noslēdza, atvairot 35 pretinieku metienus mačā pret Filadelfijas "Flyers", kurā Vankūveras "Canucks" uzvarēja ar 6:2, pārtraucot 14 spēles ilgušo zaudējumu sēriju pret Filadelfijas klubu.

Detroitas "Red Wings" spēlētājs Niklass Linstrēms kļuva par līgas rezultatīvāko aizsargu, 16 decembra spēlēs gūstot astoņus vārtus un izdarot astoņas rezultatīvas piespēles. 15. decembra mačā pret Kolorādo "Avalanche" viņš guva savā NHL karjerā pirmo "hat trick".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!