Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība uzsākusi izmeklēšanu par atgadījumu otrdienas spēlē starp Našvilas "Predators" un Detroitas "Red Wings" komandām. Tās laikā viens no tiesnešiem izteicis komentāru, ka vēlējies "Predators" piešķirt noraidījumu, kas bija dzirdams spēles televīzijas translācijā, ziņo medijs "The Athletic".

Otrdien aizvadītajā spēlē ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) triumfēja mājinieki "Predators" komanda. Vēl pirms otrā vārtu guvuma otrajā periodā par "Red Wings" aizsarga Džona Merila klupināšanu sodīts tika "Predators" uzbrucējs Viktors Arvidsons. Pats hokejists lēmumu apstrīdēja, bet bijušais NHL vārtsargs un laukuma saimnieku spēļu komentētājs Kriss Meisons translācijā uzsvēra, ka Merils tēlojis.

Īsi pēc pārkāpuma piešķiršanas spēles translācijā misēkļa dēļ gan bija dzirdams arī tiesnesis Tims Pīls, kurš, visticamāk, sarunājās ar kolēģi Kelliju Saderlandu.

"Nebija nekā īpaša, bet es vēlējos pret Našvilu dabūt nolādētu noraidījumu..." paguva pateikt Pīls pirms audio tika norauts no ētera.

NHL jau sākusi izmeklēt tiesneša izteikto atziņu, medijam "The Athletic" apstiprinājis līgas komisāra vietnieks Bils Deilijs un tiesnešu direktors Stīvens Volkoms.

Savukārt medija "The Athletic" žurnālists Adams Vingans uzsver, ka tiesnešu lēmumi, ar kuriem tiek izlabotas iepriekšējas kļūdas, ir viens no hokeja nerakstītajiem likumiem. Soģi gan ļoti retos gadījumos par šādu pieeju runā publiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!