Foto: F64
Slovēnijas hokeja izlase, kura ceturtdien pēcspēles metienos piekāpās Latvijas valstsvienībai, piektdien izcīnīja pirmo uzvaru Četru nāciju hokeja turnīrā Liepājā, ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspējot Baltkrievijas izlasi.

Turnīra otrās dienas otrajā spēlē pulksten 19.30 tiksies Latvijas un Francijas izlases. Portāls "Delfi" piedāvās šīs spēles teksta tiešraidi.

Spēles pirmajā periodā abas vienības tika pie iespējas spēlēt piecatā pret trijiem pretiniekiem, tomēr lielie skaitliskie vairākumi netika izmantoti. Turklāt baltkrievi veica vien piecus metienus pa vārtiem, bet slovēņi tikai četrus.

Neskatoties uz lielu Baltkrievijas izlases metienu pārsvaru otrajā trešdaļā (16 pret sešiem), spēles rezultātu Slovēnijas izlases labā atklāja Anže Kuralts. Latvijas kaimiņvalstij tā arī neizdevās atspēlēties no minimālā deficīta, bet spēles pēdējā minūtē Roks Tičars jau panāca rezultātu 2:0, nodrošinot Slovēnijas valstsvienībai uzvaru.

Par labāko Slovēnijas vienības spēlētāju tika atzīts vārtsargs Matija Pintaričs, kurš atvairīja visus 30 metienus, bet Baltkrievu rindās šo godu izpelnījās viņa kolēģis Konstantīns Šostaks. Vārtsargs atvairīja 15 no 17 pretinieku izpildītajiem metieniem.

Slovēnija divās spēles izcēlusies ar vienu uzvaru un vienu zaudējumu pēcspēles metienos, bet Baltkrievija pirms piedzīvotā zaudējuma ceturtdien ar rezultātu 4:2 pieveica Francijas valstsvienību.

Sestdien, turnīra pēdējā dienā Latvijas izlase tiksies ar Baltkrievijas valstsvienību, bet Slovēnija mēros spēkus ar Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!