Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-18 hokeja izlase ar savu pārliecinošo sniegumu pierādīja, ka tās vieta nav pirmajā divīzijā, pēc pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas spēles ar Ungāriju atzina Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ēriks Miļuns.

Kā ziņots, svētdien aizvadītajā turnīra pēdējā spēlē Latvijas izlase pieveica Ungāriju pārliecinoši ar rezultātu 5:0 (3:0, 1:0, 1:0).

Latvijas izlase jau pirms šī mača bija garantējusi pirmo vietu grupā un dalību nākamās sezonas A divīzijas turnīrā.

"Mēs parādījām, ka šajā turnīrā mums vietas nav. Līmenis šajā vecuma grupā Latvijas puišiem ir augstāks," izteicas Miļuns. "Kā jau paši redzējāt, nevienu reizi nepārgāju uz trijām maiņām. Esmu pārliecināts, ja turnīrs notiktu kādā citā valstī, tad mēs parādītu vēl labāku sniegumu."

"Gribu pateikties arī Ungārijas komandai, kas pret mums parādīja labāku sniegumu nekā pēdējos mačos ar Itāliju un Kazahstānu. Nav vienkārši gatavoties uz šādām spēlēm, jo šis mačs priekš mums neko neizšķīra. Uzskatu, ka šī bija mūsu sliktākā spēle visā turnīrā. Tomēr kopumā gribu pateikt lielu paldies puišiem," stāstīja Miļuns.

A grupas noslēguma kopvērtējumā Latvijas izlase ar 12 punktiem četrās spēlēs ieņēma pirmo vietu, bet otrajā vietā ar deviņiem punktiem ierindojās Itālijas komanda. Trešajā pozīcijā ar pieciem punktiem ierindojās Kazahstāna, ceturtā ar četriem punktiem palika Ungārija, bet Lielbritānijas izlase visos četros mačos piedzīvoja zaudējumus un turnīru noslēdza bez izcīnītajiem punktiem.

Pagaidām nav skaidrība, vai pēdējās vietas ieguvēja - Lielbritānija - izkritīs uz otrās divīzijas turnīru, jo sacensībās bija jāspēlē arī Japānas izlasei, kas valstī notikušās dabas katastrofas dēļ savu dalību atsauca.

Kā ziņots, par turnīra labāko vārtsargu atzina Latvijas U-18 izlases spēlētāju Elvi Merzļikinu, kurš divās aizvadītajās spēlēs vidēji savos vārtos ielaida 0,50 ripas un atvairīja 97,78 procentus metienu. Vienā no spēlēm Merzļikins savus vārtus nosargāja neskartus.

Savukārt visa turnīrā labākā spēlētāja balvu Latvijas izlasē ieguva otrs vārtsargs Rihards Cimermanis, kurš divos mačos vidēji zaudēja 0,50 vārtus un atvairīja 97,44 procentus pretinieku metienu. Tāpat viņš vienā no šīm spēlēm savus vārtus nosargāja neskartus.

Tikmēr par turnīra labāko uzbrucēju kļuva Ungārijas izlases spēlētājs Benjamins Nemešs, kurš četrās aizvadītajās spēlēs guva divus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Savukārt par labāko aizsargu nosauca Rubenu Rampaco no Itālijas valstsvienības, kurš četrās cīņās izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +7.

Kā ziņots, pagājušā gada decembrī atgriešanos A divīzijā sev garantēja arī Latvijas U-20 hokeja izlase, līdz ar to nākamajā sezonā abas valstsvienības atkal spēlēs spēcīgāko komandu vidū. Pirmoreiz gan U-18, gan U-20 izlase A divīzijā spēlēja pagājušajā sezonā, bet toreiz neviena nespēja noturēties spēcīgāko komandu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!