Foto: LETA
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Haralds Vasiļjevs pēc pirmās spēles 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā atzina, ka iespaidīgā uzvara bijusi negaidīta un uzteica komandu par to, ka tā vēlējusies parādīt labu spēli.

Kā ziņojām, Latvijas izlase pirmajā olimpiskā kvalifikācijas turnīrā guva graujošu uzvaru, ar 8:1 pārspējot Austriju.

"Ziniet, negaidīts iznākums, jo iesākumā tā neizskatījās - sākām ar noraidījumu, bet puiši spēlēja pašaizliedzīgi, bloķēja metienus, cīnījās un komanda atplauka," pēcspēles preses konferencē teica Vasiļjevs. "Tajā noskaņojumā spēle gāja uz augšu. Paldies puišiem, ka gribēja parādīt labu spēli."

Īpaši treneris izcēla ceturto maiņu, kas attaisnojusi uz sevi liktās cerības. "Viņiem tā ir jāspēlē tālāk un tad viss būs kārtībā," viņš norādīja. Kā ziņojām, šai mačā ceturtās maiņas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals guva savus pirmos vārtus izlasē.

Runājot par skaitliskā vairākuma izspēli - šai mačā tika realizēts viens no septiņiem - Vasiļjevs bija lakonisks: "Vairākumā ir jāgūst vārti. Uz to ir jāstrādā."

Austrijas izlases treneris Alpo Suhonens atzina, ka viņa komandai esot pietrūcis spēles spara visam mačam. "Ar 20 minūtēm nepietiek," viņš teica. "Pirmais periods bija labs, bijām spēlē, vairākumā metām pa vārtiem, bet tad viss beidzās, jo Latvijas komanda ļoti labi spēlēja aizsardzībā."

Treneris atzina, ka vārtsargu jautājums izlasē ir diezgan "sāpīgs". "Šie abi vārtsargi pat savās komandās ir otrie numuri, jo pirmie ir ārzemnieki," viņš paskaidroja. "Taču abi ir jauni, iegūs pieredzi un būs labi." Austrijas izlases pamatvārtsargs Bernhards Štarkbaums uz Rīgu nevarēja atbraukt ģimenes apstākļu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!