Latvijas hokeja izlases kapteinis Lauris Dārziņš televīzijas kanāla "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči" atklāja pāris plusus, kurus uzbrucējam dod viņa ilgais stāžs profesionālajā hokejā.

"Hokeja laukumā ar pretiniekiem vienmēr notiek tāda mutes brūķēšana ("trash talk"). Es to [Šveices izlases uzbrucēju Andresu] Ambūlu zinu, jo mēs sākām spēlēt vienlaikus kā jaunie. Teiksim, viņam varu paprasīt: "Ko tu te vēl dari?" Viņš saka: "Jā, jā, esmu jau par vecu šai spēlei." Kā arī prasa, vai man jau krampis nerauj," ar skatītājiem neredzamajām spēles detaļās dalījās Dārziņš.

Abi hokejisti pirmo reizi pasaules čempionātos uz laukuma tikās 2007. gadā, kad Latvijas izlase grupu turnīra spēlē ar 1:2 piekāpās Šveices izlasei, bet vienīgos vārtus latviešu labā guva tieši Dārziņš.

Latvietim tas tolaik bija otrais čempionāts, bet Ambūlam jau ceturtais. Tiesa, ilggadējam "Davos" kluba hokejistam septembrī paliks jau 36 gadi, taču Dārziņš ir dzimis divus gadus vēlāk.

Latvijas izlases kapteinis arī atklāja, ka mūziku valstsvienības ģērbtuvēs nemaz neizvēlas gados jaunākie hokejisti, bet gan pieredzējušie izlases pārstāvji.

Pilnu interviju ar Lauri Dārziņu varēs vērot trešdien pulksten 21.00 raidījumā "Hattrick ar Puči" televīzijas kanālā "360TV" un lietotnē "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!