Foto: Kadrs no video

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu potenciālo tuvāko rezervistu pārbaudes spēlē svētdien pēc grūdiena apmalē samaņu zaudējis Detroitas "Red Wings" 21 gadu vecais aizsargs Džareds Makaizaks, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Spēlē pret Kolumbusas "Blue Jackets" pirmā perioda izskaņā Makaizaku apmalē iegrūda Džeimss Malatesta. 21 gadu vecais Makaizaks ielidoja apmalē ar galvu pa priekšu, un uzreiz zaudēja samaņu. Mediķiem izdevās jaunajam hokejistam atgūt samaņu, bet piesardzības nolūkos viņš steidzami nogādāts vietējā slimnīcā.

Pārbaudēs hokejista dzīvībai bīstamas traumas nav konstatētas. Mediķi arī norādījuši, ka hokejists jūt visas ekstremitātes. Kā preses konferencē atzina "Red Wings" jauniņo komandas treneris Bens Saimons, Makaizaks spēj arī normāli runāt un nav pazīmju, ka trieciens varētu atstāt kādas sekas. Pēc Saimona teiktā, par laimi, trieciens izskatījies šausmīgāks un biedējošāks par sekām.

2018. gada NHL jauno spēlētāju draftā "Red Wings" izvēlējās Makaizaku ar 36. numuru, tomēr iepriekšējās sezonās veiktās divas pleca operācijas nav ļāvušas viņam vēl ielauzties pasaules spēcīgākajā hokejā līgā. Pagājušajā sezonā jaunais hokejists aizvadīja desmit spēles Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā "Grand Rapids Griffins". Makaizaks 2019. un 2020. gadā pārstāvēja Kanādu pasaules junioru hokeja čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!