Foto: Kadrs no video

Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta mača pirmajos divos ielaistajos vārtos pieļāva pārāk rupjas kļūdas, pēc zaudējuma atzina valstsvienības galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Jau ziņots, ka Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Espo pasaules U-18 čempionāta apakšgrupas noslēdzošajā, ceturtajā mačā ar rezultātu 3:5 (0:3, 1:2, 2:0) zaudēja vienaudžiem no Norvēģijas, ceturtdaļfināla ceļazīmes iegūšanu atstājot konkurentu rokās.

"Man jāuzņemas atbildība, ka nespēju aiznest līdz komandai to, cik šī spēle bija ļoti svarīga. Kļūdu daudzums, kas bija pirmajos pēc kārtas zaudētajos vārtos, bija prātam neaptverams. Šī bija pirmā reize mana mūžā, kad pirms trešās trešdaļas komandai pateicu, ka mums varētu derēt arī -2," sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) teica Sorokins.

"Iespējams, šī spēle dos stimulu, lai šis čempionāts beigtos citādāk. Mums vienalga, ar ko spēlēt ceturtdaļfinālā, jo pārbaudes mačos bijām gana veiksmīgi," turpināja treneris, kurš atzina, ka pievīla iemetienu realizācija un spēles plāna izpilde.

Otrdien Norvēģijas un Slovākijas savstarpējā spēlē kļūs zināms, vai latvieši tiks ceturtdaļfinālā vai cīnīsies par palikšanu augstākajā divīzijā.

A apakšgrupā pa deviņiem punktiem trīs spēlēs ir ASV un Somijai, pa trīs punktiem guvušas Norvēģija un Latvija, kas aizvadījušas attiecīgi trīs no četras cīņas, bet piektā ir Slovākija, kas trīs mačos ir bez punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!