Foto: Dragons de Rouen

Par Francijas hokeja līgas ("Ligue Magnus") čempioniem pirmdien kļuva latviešu Kristapa Sotnieka un Rolanda Vīgnera pārstāvētā Ruānas "Dragons", kas finālsērijā pieveica tautiešu Ņikitas Jevpalova un Rūdolfa Polca pārstāvēto Bordo "Boxers".

Pirmdien Ruānas komanda ar rezultātu 3:2 pārspēja Bordo hokejistus, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2. "Dragons" par Francijas čempioniem kļuva trešo reizi četros gados.

Vīgners šajā sezonā ar 27 vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm 41 spēlē bija ceturtais rezultatīvākais spēlētājs "Ligue Magnus" čempionātā, bet izslēgšanas spēlēs viņa kontā seši vārti un piecas rezultatīvas piespēles.

Sotnieks 44 spēlēs regulārajā čempionātā guva četrus vārtus un izdarīja 11 piespēles, bet izslēgšanas spēlēs viņš deviņos mačos guva trīs vārtus. Tiesa, Sotnieka dalību finālsērijā ietekmēja savainojums.

Bordo komandas sastāvā Jevpalovs 44 spēlēs regulārajā čempionātā izcēlās ar 16 vārtiem un 23 piespēlēm, bet "play-off" mačos viņam pieci vārti un septiņas piespēles 18 spēlēs. Polcs 31 spēlē guva 10 vārtus un sešreiz rezultatīvi piespēlēja, bet izslēgšanas spēlēs viņam divi vārti un sešas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!