Foto: F64

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) līderu duelī "Zemgale"/LLU svētdien savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:1, 0:0, 3:0) pārspēja "Mogo"/LSPA vienību.

Jelgavnieki svinēja sesto uzvaru pēc kārtas un pārtrauca pretinieku astoņu uzvaru sēriju. "Mogo"/LSPA līdz ar neveiksmi pirmo reizi sezonā zaudēja pamatlaikā.

Mača 12.minūtē rīdziniekus vadībā izvirzīja Gatis Gricinskis, kurš no aizvārtes saņēma Deivida Sarkaņa piespēli un bija precīzs no tuvas distances. Spēles otrajā puslaikā vispirms trīsreiz vairākumā spēlēja jelgavnieki un pēc tam divreiz rīdzinieki, taču mača rezultāts palika nemainīgs.

Trešā perioda otrajā minūtē 1:1 panāca Kevins Strādnieks, kurš netraucēts noslēdza individuālu reidu ar precīzu metienu vārtos. Trešdaļas 13.minūtes noslēgumā Aleksandrs Novikovs pēc paša metiena bija pirmais pie atlēkušās ripas un izvirzīja mājiniekus vadībā, bet 26 sekundes vēlāk Artūrs Ozoliņš pēc pretuzbrukuma panāca 3:1.

Rihards Cimermanis "Zemgale"/LLU vārtos atvairīja 43 no 44 pretinieku mestajām ripām, bet pretējā laukumā galā Henrijs Ančs tika galā ar 20 no 23 raidījumiem.

Turnīra tabulā pirmo vietu ar 42 punktiem 23 cīņās ieņem "Mogo"/LSPA komanda, kurai ar 39 punktiem 23 mačos seko "Zemgale"/LLU. "Liepāja" ar 25 punktiem 19 dueļos ir trešā, bet aiz tās ar 18 spēlēs izcīnītiem 22 punktiem ierindojas "Olimp"/"Venta 2002". Piektajā vietā ir Hokeja skola "Rīga", kas izcīnījusi 13 punktus 21 spēlē, sestajā vietā ar septiņiem punktiem 20 mačos atrodas "Dinaburga", bet ar pieciem punktiem 22 spēlēs pēdējo vietu ieņem Rīgas "Prizma".

Aizvadītajā sezonā OHL kausu izcīnīja "Olimp"/"Venta 2002", bet regulārajā sezonā uzvaru svinēja "Zemgale"/LLU.

Pirmais Latvijas čempionāts hokejā notika pirms 90 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!