Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) publicējusi 2012.gada pasaules U-20 čempionāta augstākās divīzijas spēļu kalendāru, un savu spēļu grafiku uzzinājusi arī Latvijas U-20 izlase.

Kā zināms, pagājušā gada nogalē Latvijas U-20 hokeja izlase uzvarēja pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, pēc gada pārtraukuma nodrošinot atgriešanos spēcīgāko sabiedrībā.

Latvijas izlase priekšsacīkstēs A grupā tiksies ar Krieviju, Slovākiju, Zviedriju un Šveici. Savukārt B grupā spēlēs Kanāda, Čehija, Dānija, Somija un ASV.

Pirmo spēli Latvija aizvadīs šī gada 26.decembrī, kad tiksies ar Zviedriju (27.decembrī pulksten 00:30 pēc Latvijas laika). Pēc tam Latvija tiksies ar Slovākiju (28.decembrī pulksten 5:00 pēc Latvijas laika), Krieviju (30.decembrī pulksten 5:00 pēc Latvijas laika) un Šveici (31.decembrī pulksten 5:00 pēc Latvijas laika). Visas spēle Latvijas izlase aizvadīs Kalgari.

Pirmo reizi pasaules U-20 hokeja čempionāts risināsies divās NHL standarta arēnās – Kalgari un Edmontonā. Organizatori cer, ka tādējādi tiks sasniegts jauns U-20 pasaules čempionātu apmeklētības rekords. Līdzšinējais rekords tika sasniegts 2009.gadā, kad visas spēles kopā apmeklēja 453 282 līdzjutēji (vidēji 14 622 katrā spēlē).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!