Foto: F64

Hokejists Roberts Jekimovs arī turpmāk pārstāvēs Jelgavas "Zemgale"/LLU komandu Latvijas hokeja čempionātā, trešdien paziņoja klubs.

Latvijas Hokeja federācija 2020./2021. gada sezonas beigās atzina Jekimovu par "Optibet" Hokeja līgas (OHL) sezonas labāko uzbrucēju un pasniedza viņam Sergeja Žoltoka vārdā nosaukto balvu. "Zemgale/LLU" uzbrucējs 31 regulārā čempionāta spēlē guva 20 vārtus un atdeva 26 rezultatīvas piespēles, kļūstot par otru rezultatīvāko spēlētāju čempionātā.

Hokejists divas reizes Latvijas nacionālās izlases sastāvā ir spēlējis pasaules čempionātā un Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Klubs, raksturojot spēlētāju, uzsver, ka "uzbrucējam piemīt liels ātrums, spēja lasīt spēli un veidot neiedomājamas kombinācijas". Kopā ar Jelgavas komandu Jekimovs 2020./2021.gada sezonā izcīnīja Latvijas čempionāta sudraba medaļas.

"Leģionāra" lomā viņš pirms 2020./2021. gada sezonas ir spēlējis Zviedrijā, Somijā, Austrijā, Krievijā, Dānijā un Francijā.

31 gadu vecais Jekimovs kopš 2009./2010. gada sezonas bija spēlējis tikai dažādos Somijas klubos un jaunas vēsmas centās izmēģināt 2014./2015. gada sezonā. Tajā rudenī viņš nesekmīgi centās iekļūt Austrijas vienības Grācas "99ers" sastāvā, kur astoņās spēlēs tika pie divām rezultatīvām piespēlēm, bet Ziemassvētkos pievienojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Mitišču "Atlant", kur traumas dēļ gan bija spējīgs aizvadīt tikai divas spēles.

Nākamajā sezonā, aizvadījis dažus mačus Rīgas "Prizma" vienībā, Jekimovs devās uz Dānijas čempionātu, kur aizvadīja trīs sezonas Gentoftes "Stars", Herningas "Blue Fox" un Fredrikshavnas "White Hawks" komandās.

Pēc tam divas sezonas viņš aizvadīja Francijā Gapas "Rapaces" virslīgā un "Tours" komandā Francijas otrajā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!