Foto: F64

Latvijas futbola izlases kārtējais "salidojums" noslēdzies ar futbola fanu un ekspertu smagu vilšanos – rudenī četrās spēlēs trīs neizšķirti un apkaunojošs zaudējums Maltai.

Pērnā gada nogalē ar dažādām spēlītēm aizkulisēs no Latvijas izlases galvenā trenera amata tika atbīdīts Slaviša Stojanovičs, kuram, līdzīgi kā savulaik Aleksandram Starkovam, LFF izmaksāja prāvu kompensāciju. Gaiteņos šajā vietā tika iebīdīts LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs, kurš vairākus gadus bija U-21 izlases galvenais treneris un Latvijas futbola galvenais cilvēks, kurš atbild par sportisko piramīdu.

Lai gan LFF vadība, slēdzot līgumu ar Kazakeviču, norādīja uz ilgtermiņa sadarbību (līdzīgi kā ar Stojanoviču), neizteiksmīgais sniegums un līdzjutēju neapmierinātība raisa diskusijas par viņa palikšanu amatā.

Iespējams, ka tuvākajā laikā LFF diskutēs par "Kazakeviča jautājumu", uz ko norādījis LFF jaunais prezidents Vadims Ļašenko.

Kazakeviča atlaišana varētu arī nebūt tik vienkārša, jo arī viņam darba līgumā esot ierakstīta laba kompensācija. Šī gada februārī trenera pirmajā preses konferencē LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks nevēlējās atklāt trenera iespējamās atlaišanas nosacījumus, aizbildinoties ar nekonkrētiem nosacījumiem par konfidencialitāti Darba likumā. Tādējādi LFF izvairījās no atbildes, vai LFF varēs atlaist treneri sliktu rezultātu gadījumā. Pukinsks gan piebilda, ka līgumā esot iestrādāti punkti, lai aizstāvētu federācijas intereses, bet nekonkretizēja, kādi ir šie LFF interešu punkti.

Portāls "Delfi" apkopoja vairākus nozīmīgus faktus par Latvijas izlases pēdējā laika spēlēm, kā arī ielūkojās nesenā pagātnē, atgādinot Kazakeviča teikto saistībā ar Latvijas futbola izlasi.

Tāpat piedāvājam divu ekspertu – jau pieminētā futbola entuziasta Lešinska un bijušā Latvijas izlases futbolista, tagadējā futbola apskatnieka Jurija Žigajeva – viedokļus par valstsvienības sniegumu un vai Kazakevičam būtu jāatstāj amats.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!