Foto: F64

Latvijas futbola klubā "Riga" FC 16 cilvēkiem konstatēta saslimšana ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, tāpēc komandas darbība apturēta, vēsta komandas paziņojums. Savukārt pagaidām negatīvus rezultātus guvuši futbola kluba RFS pārstāvji, kuri bijuši kontaktā ar inficētajiem "Riga" futbolistiem.

Jau vēstīts, ka pirmdien komanda ziņoja, ka astoņiem komandas pārstāvjiem esot bijusi paaugstināta temperatūra, tāpēc visa komanda veikusi Covid-19 testus. Kopumā Rīgas komandā esot veikti 52 testi.

"Esam saņēmuši Covid-19 pārbaudes rezultātus, un diemžēl klubā ir konstatēti 16 pozitīvi gadījumi, no kuriem 14 ir futbolistiem. Kluba darbība uz laiku tiek apturēta. Sazināsimies ar SPKC un tuvākajā laikā sniegsim plašākus komentārus," teikts "Riga" FC paziņojumā.

Vēlāk "Riga" FC paziņoja, ka vairāki ar Covid-19 inficētie kluba futbolisti bijuši ciešā kontaktā ar cita virslīgas kluba vairākiem futbolistiem.

Kā aģentūrai LETA komentēja kluba ģenerāldirektors Māris Verpakovskis, futbola kluba RFS spēlētājiem, kuriem ir bijis kontakts ar "Riga" futbolistiem, pirmdien veiktie Covid-19 testi bija negatīvi.

"Šodien gan viņiem, gan visai komandai tika veiktas Covid-19 pārbaudes, kuru rezultāti būs zināmi rīt. Cieši sadarbojamies ar SPKC, kā arī rīkojamies pēc visām rekomendācijām," norāda Verpakovskis.

Jau vēstīts, ka vienam no "Riga" FC spēlētājiem Vladislavam Fjodorovam pēc pārbaudes spēles Latvijas izlases sastāvā pret Sanmarīno Covid-19 tests uzrādīja apšaubāmu rezultātu.

"Riga" FC "Optibet Virslīgas" 25 spēlēs iekrājusi 69 punktus, kas dod līderpozīciju, bet vienībai vēl atlikuši divi mači šajā sezonā. 26.novembrī "Riga" FC paredzēta spēle pret sīvāko konkurenti kopvērtējumā RFS, un šajā mačā vienība var nodrošināt čempionu titulu. Pēdējais šīs sezonas mačs rīdziniekiem gaidāms 29. novembrī pret "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!