Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas futbola izlase otrdien noslēdza UEFA Nāciju līgas D ciklu, izbraukumā ar rezultātu 5:0 (1:0) sagraujot Andoras valstsvienību.

Tādējādi valstsvienība Nāciju līgas D pirmajā grupā ieņēma trešo vietu, apsteidzot pēdējā pozīcijā palikušos Andoras futbolistus.

Spēle sākās ne tikai ar Latvijas izlases spiedienu, bet arī abpusēji agresīvu spēli. Jau mača 6. minūtē valstsvienības kapteinis Antonijs Černomordijs guva pirmos vārtus izlases rindās. Taču pirmo 15 minūšu laikā abas izlases kopā nopelnīja piecas dzeltenās kartītes, tieši viesiem no Latvijas izceļoties ar trim šādiem pārkāpumiem.

Puslaika turpinājumā rupjā spēle apsīka, bet Latvijas izlase nomierināja tās tempu, kontrolējot mača ritējumu.

Tiesa, vien otrajā puslaikā Latvijas futbolisti vērienīgi izmantoja šo pārsvaru. Četru minūšu laikā divus vārtus guva Jānis Ikaunieks. Vispirms viņam lielisku iespēju izkārtoja Vladislavs Gutkovskis, bet mača 60. minūtē kuldīdznieks precīzi sita ar galvu pēc Kriša Kārkliņa izpildīta stūra sitiena.

Vēl mača gaitā ar rezultatīvu 11 metru soda sitienu atzīmējās Gutkovskis, kurš pats šo iespēju arī nopelnīja. Savukārt pašā spēles izskaņā to pašu atkārtoja 19 gadus vecais Raimonds Krollis, gūstot pirmos vārtus pieaugušo valstsvienības labā.

(Infograma: "SofaScore")

Latvijas izlasei šis bija pirmais panākums šī gada Nāciju līgā, kurā tā līdz šim bija atzīmējusies ar četriem neizšķirtiem. Šī ir trešā reize valstsvienības vēsturē, kad tā pretiniekus pieveica ar rezultātu 5:0. Iepriekš tas padevies pret Lietuvas un Gibraltāra izlasēm.

Otrajā grupas spēlē Malta mājās spēlēja neizšķirti 1:1 pret Fēru salu izlasi, kura ar 12 punktiem izcīnīja uzvaru grupā, nodrošinot sev vietu Nāciju līgā C. Otrajā pozīcijā ar deviņiem punktiem palika Maltas izlase, tai ar septiņiem punktiem sekoja Latvijas futbolisti, bet Andora valstsvienība sakrāja vien divus "ačus".

Šī bija Latvijas futbola izlases pēdējā spēle 2020. gadā. Nākamgad tā piedalīsies 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!