Foto: F64

"Optibet" futbola virslīgas klubs "Liepāja" vēstulē Latvijas Futbola federācijai (LFF) norādījis, ka virslīgas organizācijas komitejai nav bijušas tiesības pārcelt līdz galam neizspēlēto 17. oktobra maču pret futbola klubu RFS, par kuru lūgts rīdziniekiem piešķirt tehnisko zaudējumu.

Jau ziņots, ka sestdien aizvadīto spēli "Daugavas" stadionā starp "Liepājas" un RFS vienībām aprāva problēmas ar mākslīgo apgaismojumu. Spēles 54. minūtē izdzisa trešdaļa no stadiona apgaismojuma. Komandas pēc maza pārtraukuma turpināja spēli, Mārtiņam Ķiguram ar precīzu sitienu izvirzot mājiniekus vadībā. Taču tad gaisma pilnībā izdzisa jau uz diviem stabiem.

Spēles pārtraukšanas brīdī vadībā ar rezultātu 1:0 bija "Liepāja", bet virslīgas organizācijas komiteja lēma līdz 66. minūtei izspēlēto maču pilnībā anulēt. Tika pieņemts lēmums to pārspēlēt 25. novembrī.

Kurzemes vienība piektdienas pēcpusdienā nosūtījusi vēstuli Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārās komitejas priekšsēdētājai Jevgenijai Tverjanovičai-Borei, kurā norādīts, ka pārkāpts Latvijas virslīgas čempionāta reglaments, kā arī Disciplinārais reglaments.

"Liepāja" vēstulē atkārtoti uzsver, ka ārkārtas sapulcē LFF sacensību organizācijas komitejas dalībnieki ierosinājuši atlikušo spēles daļu aizvadīt 18. oktobra rītā, no kā atteikusies RFS vienība, kas stadionu pameta. Rīgas klubam "Liepāja" piedāvāja apmaksāt izmitināšanu un ēdināšanu.

Tāpat klubs atgādina par nepārvaramas varas jeb "force majeure" apstākļiem, kuru dēļ spēle tika pārtraukta. Vienība atmiņā piesaukusi pirms mēneša aizvadīto Eiropas futbola asociāciju savienības (UEFA) Eiropas līgas spēli "Skonto" stadionā starp "Riga" FC un "Tre Friori", kuras laikā apgaismojumam problēmas sagādāja vētra. Šis mačs tika turpināts nākamajā rītā, no spēles pārtraukuma brīža, ko paredz arī Starptautiskā Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Disciplinārais kodekss.

Savukārt attiecībā uz pārkāptajiem reglamenta punktiem "Liepāja" norāda, ka "virslīgas organizācijas komitejai nav tiesību pieņemt lēmumus par spēles atkārtotu aizvadīšanu, bet par disciplinārsodu atcelšanu". Klubs atgādina, ka šādas tiesības pieder vien LFF Disciplinārlietu komitejai un Apelāciju komitejai.

Šī iemesla dēļ "Liepāja" atsaucas uz Disciplinārā reglamenta punktu, kas paredz komandai, kas atsakās turpināt spēli, piešķirt zaudējumu ar rezultātu 0:3 un piestādīt 700 eiro lielu naudas sodu. Kā noteikts spēles delegāta ziņojumā, spēle netika pabeigta, jo RFS atteicās to turpināt, vēstulē raksta "Liepāja".

Futbola klubs RFS oficiālu paziņojumu kopš mača nav veicis, bet diskusijās sestdien tā pārstāvji norādīja, ka komandai jāgatavojas trešdien paredzētajai Latvijas kausa izcīņas spēlei. Klubs Rīgas derbijā ar rezultātu 3:2 pieveica sāncenšus "Riga" FC.

Savukārt AS "Sadales tīkls" iepriekš norādījis, ka pie elektroapgādes pārtraukumiem var būt vainojamas ne vien problēmas publiskajā elektrotīklā, bet arī klientu īpašumu iekšējos elektrotīklos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!