Foto: F64

Latvijas futbola kluba "Valmiera" FC galvenais treneris Tamazs Pertija par iesaistīšanos konfliktā mačā pret FK "Liepāju" sodīts ar vienas spēles diskvalifikāciju, vēsta Latvijas Futbola federācija.

Jau vēstīts, ka "Optibet" virslīgas mačā "Valmiera" FC izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar "Liepāju". Pirmā puslaika kompensācijas laikā soda laukumā teatrāli krita Artūrs Karašausks, un tiesneši nozīmēja 11 metru soda sitienu. Pertija rāvās laukumā, lai epizodi pārspriestu ar Karašausku un Marko Šimiču.

Pertija sodīts pēc disciplinārā reglamenta pielikuma 19.4.punkta, kas par izteiktiem draudiem paredz trīs maču diskvalifikāciju un 170 eiro sodu. Disciplinārlietu komiteja var samazināt sodu, ņemot vērā iesaistītās puses vainas pakāpi un sacensību rangu, un šajā gadījumā Valmieras kluba trenerim sods mazināts līdz vienai spēlei.

Uz abām atlikušajām sezonas spēlēm diskvalificēts "Jelgavas" uzbrucējs Marks Kurtišs, kurš rupji nospēlēja pret "Valmieras" pussargu Luku Silagadzi. Vienas spēles diskvalifikācija arī Andrim Krušatinam ("Jelgava"), Žiljēnam Selestīnam un Aliunam Ndojē ( abi - "Valmiera" FC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!