"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā trešdien, 23. janvārī, Latvijas klubu duelī "Valmiera glass/ViA" savā laukumā uzņēma LU.


"Valmiera Glass VIA" (5-12) – "Latvijas Universitāte" (5-11)

Studentu derbijs Nr.2. Pirms piecām nedēļām Rīgā "Latvijas Universitāte" uzvarēja ar 80:71. Abas komandas ir tiešās konkurentes cīņā par tiesībām spēlēt ne tikai apvienotās līgas, bet arī Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā.

"Valmiera Glass VIA" jauno gadu sāka ar divām uzvarām pār Jēkabpils (7) un Pērnavas (77:75) komandām. Savukārt pirms nedēļas kārtējo reizi nodemonstrēja prasmi būt neērtam pretiniekam spēlē, kurā reālu izredžu uzvarēt tomēr nebija (ar "Kalev/Cramo" 79:88). Izteikti līderi ir Jānis Kaufmanis (20,5 punkti) un Edmunds Elksnis (12,8 un 4,2 piespēles).

"Latvijas Universitāte" četras no pēdējām piecām spēlēm aizvadīja izbraukumā Igaunijā. Visos mačos vēl ceturtās ceturtdaļas vidū bija izredzes uzvarēt, bet to izdevās izdarīt tikai vienreiz – pagājušajā sestdienā mačā ar Tallinas "Kalev/TLU" (88:84). Arī rīdziniekiem ir divi izteikti līderi – Linards Jaunzems (19,4+7,9 atl.) un Renārs Birkāns (15,1+5,3 piespēles).

OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pirmā čempionāta pamatturnīrs beigsies 24. martā, astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla sēriju (1.-8., 2.-7., 3.-6., 4.-5.) spēles paredzētas 27. un 30. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā (pirmā pie komandas, kas pamatturnīrā ierindojusies zemākā vietā). Sēriju uzvarētāji spēlēs Final 4 turnīrā, kas notiks 5. un 6. aprīlī.

Sešas labākās Latvijas komandas pēc OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem iegūs tiesības piedalīties Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā (3.-6., 4.-5.) un pusfinālā (1.-4. vai 5., 2. – 3. vai 6.), kā arī "bronzas finālā" cīņa risināsies sērijās līdz 3 uzvarām, finālsērijā par čempionu titulu – līdz 4 uzvarām.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!