Foto: Publicitātes foto

Basketbola klubs "Jēkabpils" otrdien, 20. augustā, iesniedza pieteikumu Latvijas Basketbola savienībai (LBS) dalībai Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā. Tādējādi Jēkabpils komanda netiks pārstāvēta apvienotajā Latvijas – Igaunijas basketbola līgā, informēja komanda.

Jaunajā sezonā basketbola komanda atgriezīsies pie sava vēsturiskā nosaukuma – BK "Jēkabpils". Komandas galvenā trenera amatā stāsies Agris Galvanovskis, un tās sastāvā varēs redzēt septiņus jēkabpiliešus un vairākus agrāko sezonu spēlētājus.

2019./2020. gada sezonā "Jēkabpils" komandā cīnīsies vairāki jau labi zināmi "lūši" – Jurijs Aleksejevs, Mikus Sokolovs, Edijs Stiebriņš, Matīss Surkulis, Matīss Koļesinskis, Edgars Leja, kā arī Kaspars Cipruss. Pirmo reizi BK "Jēkabpils" rindās stāsies jēkabpilieši Reinis Ermansons, Dāvis Šteinarts un Lauris Bērziņš, kā arī rīdzinieks Kārlis Večens.

Jēkabpiliešu jaunais galvenais treneris Agris Galvanovskis ir bijušais Latvijas izlases basketbolists, kurš pēc profesionāla spēlētāja karjeras beigām kļuvis par treneri. Bijis galvenais treneris basketbola klubā "Gulbenes ASK/Buki", BK "Ventspils", BK "Liepājas Lauvas", Ukrainas klubā "Mykolaiv", "Barons/LDz" un BK "Liepāja". Galvanovskis šovasar ir U-16 puišu izlases galvenais treneris un iepriekš trijos Eiropas čempionātos vadījis Latvijas U20 vīriešu izlases.

Aizvadītajā sezonā "Olybet" Latvijas – Igaunijas līgā Jēkabpils komanda ar nosaukumu "Jēkabpils/SMScredit.lv" ļoti atjauninātā sastāvā 28 spēlēs izcīnīja tikai divas uzvaras, paliekot pēdējā vietā. Bija zināms, ka klubam ir ļoti ierobežotas finansiālās iespējas, tāpēc nākamajā sezonā komanda spēlēs Latvijas otrajā spēcīgākajā līgā.

Šī būs BK "Jēkabpils" astotā sezona, un šoreiz "lūši" piedalīsies 2. divīzijas čempionātā. Šī lēmuma cēloņus skaidroja BK "Jēkabpils" prezidents Leonīds Salcevičs: "Ar šogad pieejamajiem līdzekļiem klubam nepietiek, lai startētu augstākajā līgā, savukārt 2. līgā varam būt konkurētspējīgi. Pavisam atteikties no basketbola neceļas roka, jo Jēkabpilī jau ir izveidojušās basketbola tradīcijas. Vairākas sezonas "lūši" veiksmīgi startēja augstākajā līmenī, basketbolisti trenējās un dzīvoja Jēkabpilī, izcīnīja medaļas. Esam būtiski veicinājuši pilsētas iedzīvotāju, bērnu un jauniešu interesi par basketbolu, daudzi ir uzsākuši trenēties basketbolā, sākuši apmeklēt spēles un sekot līdz basketbola aktualitātēm."

Salcevičs arī norāda, ka 2. līgā komanda nebūs uz ilgu palikšanu. "Drīz Jēkabpilī būs multifunkcionālā halle, un basketbolam augstākajā līmenī tur ir jābūt. Šis ir pārējas periods. Agrāk vai vēlāk mēs atgriezīsimies augstākajā līgā," viņš uzsvēra.

Aizvadītajā sezonā komandas treneru korpusā darbojās serbu speciālists Marko Zarkovičs, Mihals Hlebovickis un Kaspars Strapcāns.

Pēc augstākās līgas sezonas noslēguma par LJBL čempioniem U19 grupā "VEF skolas" komandas sastāvā kļuva pieci "Jēkabpils/SMScredit.lv" basketbolisti – Matīss Surkulis, Niks Līnis, Gints Zomerfelds, Rainers Hermanovskis un Rodrigo Būmeisters. Savukārt LJBL U17 čempionu titulu "Rīga/A. Kraukļa VEF" rindās izcīnīja vēl četri jaunie "lūši" – Dāvis Denafs, Račards Daniels Vanags, Rihards Parādnieks, Gustavs Žebers un treneris Kaspars Strapcāns. Pie čempiona titula tika arī Verners Kohs, kurš kopā ar "VEF Rīga" komandu ieguva zelta medaļas Latvijas Basketbola līgā. Hermanovskis un Būmeisters pārstāvēja Latviju Eiropas čempionātā U20 izlases sastāvā, Būmeisters bija arī U19 izlases rindās Pasaules kausa izcīņā un kļuva par turnīra otro labāko rezultatīvo piespēļu dalītāju. "Lūšu" rindās gūtā pieredze bijis liels solis jauno basketbolistu karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!