Foto: F64

Latvijas basketbola klubam "Betsafe/Jūrmala" pievienojies uzbrucējs Artjoms Butjankovs, kurš nepalika "VEF Rīga" sastāvā.

Butjankovs sezonu iesāka "VEF Rīga" rindās, kuras sastāvā viņš izgāja laukumā deviņās oficiālajās spēlēs. Četrās Latvijas-Igaunijas līgas spēlēs viņam vidēji 17,3 minūtēs 8,0 punkti un 6,5 atlēkušās bumbas, bet caurmērā piecās VTB Vienotās līgas spēlēs Artjomam vidēji 18,0 minūtēs 4,4 punkti un 3,2 atlēkušās bumbas.

Tomēr ar šo sniegumu nepietika, lai noturētos komandas sastāvā arī atlikušo sezonu.

"Betsafe/Jūrmala" izmantoja iespēju, lai noslēgtu līgumu ar Latvijas izlases kandidātu Butjankovu. Jūrmalas komanda pēc astoņām spēlēm ar trim uzvarām "Olybet" Latvijas – Igaunijas līgas kopvērtējumā ierindojas tikai 11. pozīcijā.

Iepriekšējo sezonu Artjoms Butjankovs aizvadīja Krievijas Superlīgā, spēlējot Vladivostokas "Spartak Primorye" sastāvā. 44 mačos viņam vidēji 26,1 minūtē 13,1 punkts un 7,3 atlēkušās bumbas, palīdzot komandai izcīnīt Krievijas Superlīgas čempionu titulu. 2016./2017. gada sezonā Liepājas komandā Butjankovs bija viens no labākajiem garajiem spēlētājiem Latvijas līgā, vidēji spēlē savācot 14,8 punktus un 7,2 atlēkušās bumbas. Pirms sezonas Liepājā rēzeknietis trīs gadus spēlēja Ventspilī, bet pirms tam viņš pārstāvējis arī "Valmieru" un "Baronu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!