Foto: Reuters/Scanpix
ASV olimpiskajam čempionam vieglatlētikā Gilam Robertsam tika noņemta apsūdzība aizliegto preparātu lietošanā, jo viņam izdevies pierādīt, ka dopings organismā nokļuvis ar draudzenes skūpstu, ziņo ārzemju mediji.

Šā gada 24. martā Robertsam ņemtajās analīzēs tika atrasts aizliegtais preparāts probenecīds, kas ir diurētisks maskējošais aģents. Sprinteris paskaidroja, ka viņa draudzene Aleksa Salazara tolaik lietojusi no Indijas atvestas zāles pret iesnām, kuru sastāvā bijis aizliegtais preparāts. Robertss neesot pat iedomājies, ka tas nonāks viņa organismā caur skūpstu.

Amerikas Arbitrāžas savienībā (AAA) Robertss kā pierādījumu iesniedza draudzenes lietotās zāles. AAA konstatējusi, ka medikaments pēc lietošanas patiešām varēja atrasties sievietes "mutes dobumā, uz mēles, aukslejām, vaigiem utt.".

Ar sportistu Salazara atsāka tikties pēc atgriešanās ASV 17. martā, un abi esot skūpstījušies "bieži un kaislīgi", pēc kā preparāts nokļuva Robertsa mutē un organismā. Turklāt dopinga analīzēs konstatētais preparāta daudzums ir bijis pārāk niecīgs, lai varētu slēpt kāda cita dopinga pēdas, norāda AAA.

AAA sportista paskaidrojumu pieņēma, un arī ASV Antidopinga aģentūra (USADA) lēmusi par diskvalifikācijas nepiemērošanu.

Gils Robertss ar ASV izlasi triumfēja 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 4x400 m stafetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!