Foto: Reuters/Scanpix
Amerikāņu skrējējs Niks Simonds sagaida, ka netiks iekļauts ASV izlasē startam gaidāmajā pasaules vieglatlētikas čempionātā, jo sastrīdējies par sportistu ekipējumu, vēsta BBC.

Simonds, kura personiskais sponsors ir "Brooks Runing", atteicies parakstīt līgumu ar ASV Vieglatlētikas federāciju (USATF), kas paredz, ka sportistiem čempionātā ir jāvalkā sporta preču giganta "Nike" ekipējums.

"Nupat saņēmu ziņas no USATF, ka neesmu iekļauts Pekinas izlasē," sportists ierakstījis savā "Twitter" kontā. Simonds norāda, ka ir gatavs tiesāties par šo lietu.

"Nevar tā vienkārši atdot monopolu kādai kompānijai un tad sagaidīt veselīgu, caurredzamu sportu," viņš saka. "Tas nemainīsies, kamēr kāds stingri nepastāvēs uz savu. Diemžēl izskatās, ka tam būs jābūt man. Visticamākais, es neiekļūšu ASV izlasē, taču ir pienācis laiks mainīt varas sadalījumu, jo USATF visu ir pārāk paņēmuši savā ziņā. Ja mani nepaņems komandā, meklēšu rokā savu advokātu."

Tāpat sportists ir piedraudējis atklāt, kā USATF ir "nozagusi miljonus sportistiem".

Federācija savā paziņojumā norāda, ka "ciena Nika viedokli un lēmumu, kādu viņš pieņems", taču piebilst: "Sporta industrijas standarti pieprasa konkrētus nosacījumus, kas attiecas uz izlases formastērpu. Mēs cenšamies atrast līdzsvaru starp sportistu personiskajām un sporta, federācijas un izlases interesēm. Reizēm tās saskan, reizēm konfliktē."

2013. gada pasaules čempionātā Simonds izcīnīja sudrabu 800 metru skrējienā.

Pasaules vieglatlētikas čempionāts notiks augusta nogalē Pekinā. ASV izlases sastāvs startam tajā tiks izziņots pirmdien, 10. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!