Foto: AFP/Scanpix

Slavenais jamaikiešu sprinteris Useins Bolts ceturtdien bija neapturams arī pasaules vieglatlētikas čempionāta 200 metru distancē, kļūstot par pirmo sportistu, kurš pasaules meistarsacīkstēs ticis pie desmit zelta godalgām.

Pekinā notiekošā čempionāta finālskrējienā Bolts finiša taisnē ieskrēja blakus spēcīgajam amerikānim Džastinam Getlinam, bet pēdējos metros par uzvarētāju vairs šaubu nebija, jamaikietim triumfējot ar sezonas ātrāko rezultātu pasaulē - 19,55 sekundes.

Getlins guva savu otro sudrabu šajā čempionātā, uzvarētājam zaudējot 0,19 sekundes, bet trešais ar 19,87 sekundēm un jaunu nacionālo rekordu salīdzinoši negaidīti bija Dienvidāfrikas Republikas sportists Anaso Jobodvana. Pēc oficiāliem datiem Jobodvana vien par divām sekundes tūkstošdaļām apsteidzis ceturtajā vietā palikušo Alonso Edvardu no Panamas.

Kā zināms, pagājušajā nedēļas nogalē Bolts nosargāja pasaules čempiona troni 100 metru sprintā, finišu sasniedzot pēc 9,79 sekundēm un apsteidzot sezonas līderi Getlinu.

Līdz ar to Bolts tagad pasaules čempionātos četras reizes triumfējis 200 metru distancē, bet pa trim zeltiem guvis 100 metros un 4x100 metru stafetē. Tāpat viņa kontā ir divas sudarba godalgas. Tikmēr pa astoņām pasaules čempionātu zelta godalgām karjeras laikā vīru konkurencē guva amerikāņu sprinteris un tāllēcējs Karls Lūiss, kā arī vidēji distanču amerikāņu sprinteris Maikls Džonsons.

Amerikāņu skrējēja Elisone Fēliksa, triumfējot 400 metru distancē, ceturtdien ieguva jau devīto zelta godalgu pasaules vieglatlētikas čempionātos.

Fēliksa guva ļoti drošu uzvaru, ar rezultātu 49,26 sekundes sasniedzot jaunu personisko rekordu un šī gada labāko rezultātu pasaulē. Otro vietu ar 49,67 sekundēm izcīnīja Bahamu salu sportiste Šonija Millere, bet trešā ar 49,99 sekundēm bija Šerika Džeksone no Jamaikas.

Šis Fēliksai bija pirmais nozīmīgais tituls 400 metru distancē, tomēr viņa pa trim reizēm par pasaules čempioni kļuvusi 200 metros un 4x100 metru stafetē, bet vēl divus zeltus ieguvusi 4x400 metru stafetē.

Amerikāņu trīssoļlēcējs Kristians Teilors ceturtdien triumfēja ar otro visu laiku tālāko lēcienu, turpinot lielisko rezultātu birumu Pekinā notiekošajās sacensībās.

Savā tālākajā mēģinājumā Teilors lēca 18,21 metru tālu. No slavenajam anglim Džonatanam Edvardsam piederošā pasaules rekorda viņš atpalika vien par astoņiem centimetriem, bet savu personisko rekordu apsteidza par 15 centimetriem.

Sacensībās otro vietu ar 17,73 metriem ieņēma kubietis Pedro Pavlo Pičardo, bet trešais ar 17,52 metriem un savu sezonas labāko rezultātu bija Nelsons Evora no Portugāles.

Pašlaik 25 gadus vecais Teilors triumfējis Londonas olimpiskajās spēlēs un bija pirmais arī 2011.gada pasaules čempionātā, bet iepriekšējās pasaules meistarsacīkstēs pirms diviem gadiem labākais bija Tedijs Tamgo no Francijas, kurš nesen izcieta gada diskvalifikāciju par pārkāpumiem dopinga kontroles jomā un šajās meistarsacīkstēs nepiedalījās traumas dēļ.

Vēl Polijas vesera metēja Anita Vlodarčika, kura augustā sasniedza jaunu pasaules rekordu, zelta medaļu izcīnīja arī pasaules čempionātā.

Savā ceturtajā mēģinājumā poliete veseri raidīja 80,85 metru tālumā, kas ir jauns čempionāta rekords.

Kā zināms, Vlodarčikai piederošais pasaules rekords ir tikai par 23 centimetriem tālāks un viņa šovasar kļuva par pirmo sportisti vēsturē, kas pārsniegusi 80 metru robežu. Savukārt ceturtdien viņai tālāki par 80 metriem bija uzreiz divi raidījumi.

Savukārt ar jaunu personīgo sezonas labāko rezultātu sudraba godalgu izcīnīja ķīniete Veņsju Džana, kurai pa spēkam bija 76,33 metrus tāls raidījums.

Tikmēr bronzas godalgu izcīnīja francūziete Aleksandra Tavernjē, kura veseri raidīja 74,02 metru tālumā.

Savukārt Betija Heidlere, kura vēl aizpērn bija pasaules rekorda īpašniece, ar 69,85 metriem palika septītā.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 30.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!