Foto: RIA Novosti/Scanpix
Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) Lozannā ir noraidījusi Krievijas septiņcīņnieces Tatjanas Černovas apelāciju, paturot spēkā viņas diskvalifikāciju, līdz ar to 2011. gada pasaules čempiones tituls pāries pie britu vieglatlētes Džesikas Eninas–Hilas.

Tatjana Černova par antidopinga noteikumu pārkāpšanu 2016. gada februārī tika diskvalificēta uz trim gadiem un astoņiem mēnešiem, turklāt tika anulēti visi krievietes rezultāti, kas sasniegti no 2011. gada augusta līdz 2013. gada jūlijam. Līdz ar to Černova zaudēja gan pasaules čempiones titulu, gan olimpisko bronzas medaļu, ko izcīnīja 2012. gada Londonas spēlēs. Par šo diskvalifikāciju viņa iesniedza apelāciju CAS.

Pirms tam, atkārtoti pārbaudot 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu laikā nodotās dopinga analīzes, Černovas analīzēs tika konstatēts aizliegtais preparāts turinabols un Krievijas sportistei atņēma bronzas medaļu septiņcīņā. To Černova ieguva, kad par dopinga pārkāpumiem tika diskvalificēta Ukrainas pārstāve, Pekinas spēļu vicečempione Ludmila Blonska.

Britu mediji ziņo, ka 2011. gada pasaules čempionāta zelta medaļu Enisai–Hilai, visticamāk, pasniegs šāgada pasaules meistarsacīkšu laikā, kas augustā notiks Londonā. Līdz ar to britu vieglatlēte, kura jau ir atvadījusies no profesionālā sporta, kļūs par trīskārtēju pasaules čempioni. Viņa triumfējusi arī 2009. un 2015. gada meistarsacīkstēs.

Latviju 2011. gada pasaules čempionāta sacensībās daudzcīņā pārstāvēja Aiga Grabuste, kura ierindojās 12. vietā, bet pēc Černovas diskvalifikācijas pakāpusies uz 11. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!