Latvijas sportiste Diāna Dadzīte otrdien, 31. augustā, izcīnīja bronzas medaļu Tokijas paralimpiskajās spēlēs šķēpmešanā apvienotajā F55/F56 veselības grupā.

Latvijai tā ir jau piektā medaļa Tokijas paralimpiskajās spēlēs.

Deviņu sportistu konkurencē par olimpisko čempioni kļuva Irānas paralimpiete Hašemije Motagiana Moavi, kura sasniedza jaunu pasaules rekordu F 56 veselības grupā – 24,50 metri. Otro vietu ar rezultātu 24,39 metri ieguva brazīliete Raisa Roča Mačadu, kura startēja arī F56 veselības grupā.

Dadzītei ieskaitīti tika četri no sešiem mēģinājumiem un visos viņas rezultāts bija labāks par Rio sasniegto paralimpisko rekordu F55 veselības grupā (23,26 metri). Pirmajā mēģinājumā Dadzītes rezultāts bija 23,98 metri, bet otrais un piektais mēģinājumi netika ieskaitīti. Trešajā piegājienā Latvijas paralimpiete šķēpu raidīja 23,68 metru tālumā, bet piektajā sasniedza rezultātu 24,22 metri. Pēdējā mēģinājumā Dadzītei neizdevās uzlabot šo rezultātu (23,34 metri) un viņa izcīnīja bronzu.

Kā vēsta Latvijas Paralimpiskā komiteja, Dadzīte pēc sacensībām neslēpa sarūgtinājumu un uzsvēra, ka konkurence šajā sporta veidā ir ļoti paaugstinājusies. "Pretinieces šodien bija tiešām labākas par mani, cepuri nost. Vienkārši man ir jāatrod, kur es kļūdas uztaisīju, jāsecina un jāmēģina būt labākai. Es apsveicu meitenes, viņas tiešām man šodien ielika "kloķi"! Es neesmu apmierināta, jo es gāju uz kaut ko citu. Es gribēju, lai stadionā skan Latvijas himna."

Dadzīte pirms tam Tokijā izcīnīja sudrabu diska mešanā, divas otrās vietas ir jātniekam Rihardam Snikum, bet titulētais Aigars Apinis Tokijas paralimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzu diska mešanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!