Foto: AFP/Scanpix
20 gadus vecais Eritrejas skrējējs Girmejs Gebreslasijs svētdien kļuvis par visu laiku jaunāko Ņujorkas maratona uzvarētāju.

Gebreslasijs, kurš 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja ceturto vietu, distanci veica divās stundās, septiņās minūtēs un 51 sekundē. Tādējādi viņš kļuva par pirmo eritrejieti, kam izdevies uzvarēt Pasaules sērijas maratonā. Turklāt šī bija pirmā reize kopš 2011. gada, kad uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena nestājas kāds no Kenijas skrējējiem.

Šī tradīcija gan netika lauzta sieviešu konkurencē, kur uzvarēja kenijiete Mērija Keitanija. Viņa savukārt kļuva par pirmo skrējēju 30 gadu laikā, kas šajā prestižajā maratonā uzvarējusi trīs gadus pēc kārtas.

Tikmēr ASV Tatjana Makfadena kļuva par pirmo paralimpieti, kas Ņujorkas maratonā uzvarējusi četrus gadus pēc kārtas. Krievijā dzimusi un sešu gadu vecumā uz Ameriku adoptētā Makfadena ir vienīgā maratoniste pasaulē, paralimpiskā vai veselā, kas viena gada laikā uzvarējusi četros prestižākajos maratonos - Londonā, Bostonā, Čikāgā un Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!