Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais pasaules un olimpiskais čempions Mo Farahs no Lielbritānijas nekad nav lietojis dopingu un negrasās to darīt, piektdien savā "Facebook.com" profilā pzaiņojis pats sportists.

Kā zināms, jūnija sākumā raidorganizācijas BBC dokumentālajā filmā parādījās informācija, ka olimpiskā čempiona 5000 un 10 000 metru skrējienā Faraha treneris Alverto Salasars savus audzēkņus aicinājis lietot dopingu.

"Nekad neesmu lietojis dopingu un nekad to arī nedarīšu," paudis Farahs. "Savas karjeras laikā esmu veicis simtiem dopinga analīžu, un tās vienmēr bijušas negatīvas."

Farahs jūnijā nepiedalījās Lielbritānijas pilsētā Birmingemā paredzētajā Dimanta līgas posmā, jo jutās "emocionāli un fiziski izsmelts".

"Savas karjeras laikā esmu izlaidis tikai divus dopinga testus, taču savu rīcību pilnībā paskaidroju, un varasiestādes to attaisnoja," skaidrojis Farahs.

Lielbritānijas sportists izlaida divas dopinga analīzes pirms 2012. gada olimpiskajām spēlēm, kurās izcīnīja divas zelta medaļas. Trešais izlaistais tests varētu nozīmēt liegumu startēt sacensībās par antidopinga noteikumu neievērošanu.

Salasars sportistu brīdināja: "Ja izlaidīsi vēl vienas analīzes, viņi tevi pakārs."

Faraha un Salasara sadarbība ilgst kopš 2011. gada.

"Pēdējās divas nedēļas bijušas grūtākās manā dzīvē. Baumas, kas ir pilnīgi nepatiesas, spēcīgi ietekmējušas arī manu ģimeni un draugus. Tas padara mani dusmīgu, neapmierinātu un bēdīgu," skaidrojis Farahs.

Farahs minēja, ka runājis ar Salasaru klātienē, kurš norādīja, ka baumas ir aplamas un drīz trenerim būs arī pierādījumi, lai nepatiesos pieņēmumus kliedētu.

BBC dokumentālajā filmā vairāki atlēti un bijušie kolēģi apsūdz Salasaru dopinga lietošanas praktizēšanā, kamēr pats speciālists izskanējušo informāciju noraidījis. "Šie apgalvojumi ir balstīti uz nepareiziem pieņēmumiem un puspatiesībām, lai attiecīgi cilvēki varētu realizēt savas personiskās intereses."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!